Γυναίκες κατήγγειλαν γυναικολόγο, για "ακραία παρενόχληση"

Αρχές Μαΐου 2020. Δύο κορίτσια επισκέπτονται κάποιον γυναικολόγο στην περιοχή της Καλλιθέας. 
Έχουν ακούσει τα καλύτερα για εκείνον, η εμπειρία του είναι ισάξια της φήμης του. 

Εκείνη την ημέρα ο γιατρός δεν τις εξετάζει συνιστώντας τους να κάνουν πρώτα κάποιες γυναικολογικές εξετάσεις ενώ όπως ισχυρίζεται η μία εκ των δύο γυναικών: «Επίσης, μας είπε να τον κάνουμε φίλο στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, ώστε ό,τι απορία έχουμε σε σχέση με τα γυναικολογικά μας να τον ρωτάμε». 

Οι δύο γυναίκες έκαναν τις εξετάσεις και εν συνεχεία μέσω ραντεβού που, όπως ισχυρίζονται, κλείστηκε μέσω facebook, κανόνισαν να τον επισκεφθούν ξανά προκειμένου να του δείξουν τα αποτελέσματα. Στην δεύτερη επίσκεψη, τα δύο κορίτσια συνοδεύονταν από μία ακόμη φίλη τους... 

 Οι τρεις γυναίκες μπήκαν μαζί στο ιατρείο, ο γιατρός είδε τα αποτελέσματα και όπως καταγγέλλει η μία εξ αυτών, της είπε να ξαπλώσει «στο ειδικό κρεβάτι που υπήρχε μέσα στο ιατρείο και το οποίο βρισκόταν πίσω από ένα παραβάν». 

Η εξέταση ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελία που ακολούθησε, δεν ήταν η αναμενόμενη: «Μου είπε “θα σε έγλειφα τώρα αλλά έχε χάρη”», λέει η γυναίκα περιγράφοντας ένα σκηνικό καθαρής σεξουαλικής παρενόχλησης και συνεχίζει: «Μετά εγώ βγήκα σοκαρισμένη από το παραβάν. Δεν είπα κάτι και μετά στο παραβάν μπήκε η φίλη μου και από ό,τι μου είπε της έκανε τα ίδια... Δεν του είπαμε κάτι για όλο αυτό και απλά φύγαμε σοκαρισμένες. 

Έχω επισκεφθεί κι άλλους γυναικολόγους πολλές φορές ώστε να ξέρω ότι οποιαδήποτε γυναικολογική εξέταση δεν γίνεται έτσι. Ήμουν πολύ σοκαρισμένη όσο καθόμουν στο κρεβάτι και μου έκανε όσα σας είπα...». Σε καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση προχώρησε και η δεύτερη γυναίκα η όποια όπως υποστηρίζει: «Όταν πήγε με τη φίλη μου πίσω από το παραβάν, την άκουσα να του λέει: “Υπάρχει λόγος που το κάνετε τώρα αυτό;”. 

Μόλις βγήκαν και ήρθε η σειρά μου να πάω πίσω από το παραβάν, τον ρώτησα τι συνέβη με τη φίλη μου κι εκείνος μου απάντησε: “Τίποτα... Προσπάθησα να της βρω το σημείο G για να την ερεθίσω. Εγώ του απάντησα “μην τυχόν και κάνεις και σε μένα κάτι παρόμοιο γιατί θα εκνευριστώ”. 
Το περιστατικό που είχε γίνει πριν λίγο με τη φίλη μου με έκανε να νιώθω περίεργα...». 

Η γυναίκα περιγράφει εν συνεχεία στην κατάθεσή της μία «εξέταση» που μόνο γυναικολογική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ενώ τονίζει πως σηκώθηκε ενοχλημένη, ντύθηκε και έκανε νόημα στις φίλες της να φύγουν... 

Λίγο αργότερα οι δύο από τις τρεις γυναίκες επισκέφθηκαν αστυνομικό τμήμα της περιοχής ζητώντας την ποινική δίωξη του γιατρού για σεξουαλική παρενόχληση. Μετά την μήνυση, ο γιατρός συνελήφθη, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, παραπέμφθηκε σε ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ο γιατρός δεν έχει διαπράξει κανένα αδίκημα 

 Όπως δηλώνουν στο protothema.gr οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του γιατρού Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Γιάννης Παπαριστείδης, «Ο εντολέας μας τυγχάνει αριστούχος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, οικογενειάρχης, με άμεμπτη προσωπική και επαγγελματική διαδρομή έως σήμερα. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του έχει εξετάσει χιλιάδες γυναίκες (4.000 μόνο κατά το τελευταίο έτος), χωρίς ουδέποτε να έχει υπάρξει η οποιαδήποτε διαμαρτυρία σε σχέση με τον τρόπο που ασκεί το λειτούργημά του. 
 Δύο γυναίκες καταγγέλλουν ότι σε μία επίσκεψή τους, συνοδευόμενες και από μία φίλη τους, ως «μάρτυρα», σε δημόσιο ιατρείο, ο γυναικολόγος επιχείρησε ασελγή πράξη σε βάρος τους. Δέον να τονισθεί ότι οι δύο καταγγέλλουσες και η «μάρτυρας» τους ήσαν στον ίδιο ενιαίο χώρο, που ένα πάνινο παραβάν τον διαχώριζε από το γυναικολογικό κρεβάτι. 

Ουδεμία διαμαρτυρήθηκε και αποχώρησαν από το Κέντρο Υγείας, χωρίς να ενημερώσουν κανέναν υπάλληλο για τη δήθεν παράνομη συμπεριφορά του εντολέως μας. Εδραία πεποίθησή μας είναι ότι ο ιατρός λειτούργησε σύμφωνα με τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης και δεν έχει διαπράξει κανένα αδίκημα. 

Σε αυτή τη φάση διερευνούμε, αν οι συγκεκριμένες καταγγέλλουσες έχουν ξανά στο παρελθόν καταγγείλει γυναικολόγο με αντίστοιχης ποιότητας «αποδεικτικά μέσα». 
Νεότερη Παλαιότερη