Χαλκιδική : Λουκέτο σε 2 bar και βαριά πρόστιμα

Πρώτη μέρα των νέων αυστηρότερων μέτρων κατά του κορονοϊού και Αστυνομία και Τροχαία βρίσκονται επί ποδός για την εφαρμογή τους.


Αν και σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καταστηματάρχες αλλά και πολίτες δείχνουν να συμμορφώνονται στις οδηγίες των ειδικών και της Πολιτικής Προστασίας, δεν λείπουν και οι “παρασπονδίες”.

Σε 19 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν μέχρι στιγμής στη Μύκονο – 6 σε beach bar και 13 σε νυχτερινά κέντρα- υπήρξαν τρεις συλλήψεις. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για ηχορύπανση και διατάραξη κοινής ησυχίας. Λεπτομέρεια: οι συλλήψεις αυτές αφορούν σε συνωστισμό, αλλά επειδή δεν υπάρχει σχετικό αδίκημα παραπέμπονται για ηχορύπανση…

Σε 7 ελέγχους που έγιναν στη Νάουσα της Πάρου επιβλήθηκε πρόστιμο σε ένα άτομο για τη μη χρήση μάσκας.

Επίσης έγιναν 15 έλεγχοι στη Σαντορίνη χωρίς να διαπιστωθεί κάποια παράβαση.

Στην Χαλκιδική σφραγίστηκαν δυο μπαρ για 15 ημέρες, επειδή στη διάρκεια ελέγχου που έγινε διαπιστώθηκε ότι οι πελάτες ήταν υπεράριθμοι και υπήρξε συνωστισμός και συγχρωτισμός. Ταυτόχρονα επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 30.000 και 13.000 ευρώ αντίστοιχα.

Στην Καβάλα συνελήφθη ο διοργανωτής συναυλίας του Σωκράτη Μάλαμα, καθώς στο χώρο του θεάτρου δεν τηρήθηκε κανένα από τα μέτρα που προβλέπονται στον ποινικό κώδικα με στόχο την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού. Η συναυλία του δημοφιλούς καλλιτέχνη πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο ανοιχτό θέατρο «Ακόντισμα» της Νέας Καρβάλης του Δήμου Καβάλας και η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε τα 1.000 άτομα.

Ο υπεύθυνος της διοργάνωσης παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο, που του επέβαλε διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ.

Εντατικοί είναι και οι έλεγχοι της Τροχαίας για τον έλεγχο εφαρμογής των μέτρων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ειδικά σε κεντρικούς σταθμούς μετεπιβίβασης μετρό, ΗΣΑΠ, στάσεις αστικών λεωφορείων, γραμμές αστικών συγκοινωνιών, καθώς και τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ.

Από το πρωί, σε 655 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στην Αττική, σε αστικά λεωφορεία, βεβαιώθηκαν 11 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και επιβλήθηκε στους παραβάτες το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Επιπλέον αστυνομικοί της τροχαίας εντόπισαν 6 λεωφορεία των ΚΤΕΛ στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας στα οποία επέβαιναν υπεράριθμοι επιβάτες. Οι επιβάτες αυτοί αποβιβάστηκαν στα διόδια και παρέμειναν σε εσωτερικό χώρο έως ότου τους παρέλαβαν άλλα λεωφορεία των ΚΤΕΛ.
Νεότερη Παλαιότερη