Κορωναϊός: Νέο άλμα των κρουσμάτων σήμερα Σάββατο


Κορωναϊός: Νέο άλμα των κρουσμάτων σήμερα Σάββατο

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε σήμερα 110 νέα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 στη χώρα, εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.587, εκ των οποίων το 54,8% αφορά άνδρες. 1.280 (27,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.252 (49,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Δέκα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. Δύο (20%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 60% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 206 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96,1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η γεωγραφική κατανομή των 110 νέων κρουσμάτων
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε σήμερα 110 νέα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 στη χώρα, εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Τα 60 εντοπίζονται σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα, 33 εκ των οποίων συνδέονται με δύο προσδιορισμένες εστίες.



Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων έχει ως εξής:

- εννέα κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

- τρία εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,

- δεκαεννέα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

-τριάντα επτά κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, δέκα εκ των οποίων σχετίζονται με έναν γάμο στους Αμπελόκηπους Θεσ/κης.

-είκοσι τρία κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Καβάλας, σχετιζόμενα με ιχνηλάτηση σε εταιρεία επεξεργασίας και εμπορίας κρεάτων

-έξι κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας, τα πέντε εκ των οποίων σχετίζονται με μπαρ στο Βόλο.

-τρία κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας.

-τρία κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.

-δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας.

-ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας.

-ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας.

-ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας.

-ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας.

-ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας.

Νεότερη Παλαιότερη