Κορωνοϊός: 21 τα κρούσματα από τον γάμο στη Θεσσαλονίκη

Ανησυχία έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη η καταγραφή νέων κρουσμάτων κορωνοϊού τα οποία συνδέονται με γάμο που έγινε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 21 κρούσματα τα οποία συνδέονται με τον συγκεκριμένο γάμο. Τα πρώτα άτομα παρουσίασαν ύποπτα συμπτώματα την Τρίτη. Την Τετάρτη επιβεβαιώθηκε ότι είναι θετικοί στον ιό και την Πέμπτη μια ομάδα καλεσμένων βρέθηκε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» για να υποβληθεί στο ειδικό τεστ.

Αρχικά από τα 12 άτομα που ελέγχθησαν, τα 10 ήταν θετικά και όσο περνούν οι μέρες τα κρούσματα αυξάνονται με αποτέλεσμα να έχουν καταγραφεί έως τώρα 21 ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνοντια ο γαμπρός, η νύφη, η μητέρα του γαμπρού, και ο dj.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Mega, στον γάμο οι καλεσμένοι ήταν 100-150 άτομα, όταν όμως η τελετή που έγινε στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου στους Αμπελόκηπους, ολοκληρώθηκε, 40 άτομα μπήκαν στο ναό ώστε το ζευγάρι να βαφτίσει το παιδί του.

Εν συνεχεία, σε κτήμα στη Θεσσαλονίκη, ενώ είχε προγραμματιστεί σε ανοιχτό χώρο το πάρτι του γάμου ωστόσο λόγω δυνατής βροχής οι καλεσμένοι μπήκαν σε εσωτερικό χώρο για να προφυλαχθούν. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του κτήματος τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό.

Τι λέει ο dj που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό
Οπως εξήγησε ο dj του γάμου μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, τον ενημέρωσε το ζευγάρι την Τετάρτη ότι υπήρξε κρούσμα κορωνοϊού και όταν την Πέμπτη διαπίστωσε ότι παρουσιάζει κάποια συμπτώματα, όπως τσούξιμο στα μάτια και λίγη κούραση επισκέφθηκε ιδιωτικό εργαστήριο και έκανε το τεστ για τον κορωνοϊό.

Το απόγευμα τον ειδοποίησαν ότι είναι θετικό και του είπαν πως πρέπει να κάτσει στο σπίτι του καραντίνα για 14 ημέρες. Οπως εξήγησε το μόνο σύμπτωμα που παρουσιάζει προς το παρόν είναι δέκατα κάποιες στιγμές μέσα στην ημέρα, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι αν δεν είχε ενημερωθεί από τον γαμπρό για το κρούσμα κορωνοϊού δεν θα είχε αντιληφθεί ότι τα συμπτώματα που είχε ήταν συμπτώματα κορωνοϊού…

Συμπτώματα κορωνοϊού εμφάνισαν γαμπρός και καλεσμένοι
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο γαμπρός του γάμου στη Θεσσαλονίκη περιέγραψε πως άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία την Τρίτη, τρεις ημέρες μετά τον γάμο. Την επομένη, όπως είπε, έλαβε μηνύματα και από καλεσμένους που είχαν επίσης ύποπτα συμπτώματα.

Αμέσως απευθύνθηκαν στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις και βγήκαν θετικοί. Αρχικά ανακοινώθηκαν 10 θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ ως το βράδυ επιβεβαιώθηκαν άλλοι 6.

«Φοβήθηκα. Οι πρώτοι γιατροί ήταν λίγο καθησυχαστικοί. Οι δεύτεροι γιατροί που με συνάντησαν -γιατί αλλάξανε βάρδια- λίγο με τρόμαξαν, είναι η αλήθεια, γιατί είδαν και τα λευκά μου χαμηλά και μου είπαν “είσαι ομάδα υψηλού κινδύνου”. Εκεί λίγο φοβήθηκα», σημείωσε ο γαμπρός του γάμου όπου προέκυψαν 16 κρούσματα κορωνοϊού.

«Κανείς δεν ένιωθε άρρωστος», λέει ο γαμπρός
Πάντως ο άνδρας υποστηρίζει πως οι καλεσμένοι στον γάμο τηρήθηκαν οι σχετικές αποστάσεις. «Δεν κάναμε κάτι που δεν κάνει όλος ο κόσμος. Ούτε χαιρετισμούς είχαμε στην εκκλησία, ούτε μέσα στο κέντρο περάσαμε από τα τραπέζια. Αν είχαμε τίποτα ήταν δυνατό να κάναμε τον γάμο;», ανέφερε για την τελετή και το γλέντι.

Νεότερη Παλαιότερη