Ανέστειλε τη λειτουργία της η ΒΙΚΡΕ, μετά τα 24 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Ανησυχία επικρατεί στην Καβάλα μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού που συνδέονται με βιομηχανική μονάδα επεξεργασίας κρέατος.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ένα ταξίδι μιας γυναίκας από τη Βουλγαρία, στην πατρίδα της φαίνεται ότι ήταν η αιτία να διασπαρεί ο κορωνοϊός στο εργοστάσιο κρεάτων στην Καβάλα. Συνολικά έχουν διαγνωστεί θετικοί 24 εργαζόμενοι σε εργοστάσιο κρεάτων. Όλοι τους παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα.

Μετά την ανακοίνωση του συνόλου των αποτελεσμάτων των ελέγχων, η εταιρία ΒΙΚΡΕ προχώρησε σε αναστολή των εργασιών της Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν εργαζόμενοι στη βιομηχανία ΒΙΚΡΕ στα Αμισιανά Καβάλας. 

Αμέσως κινητοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ και τα αποτελέσματα των τεστ «έδειξαν» 24 κρούσματα, όλοι σχεδόν ασυμπτωματικοί. 
H βιομηχανική μονάδα της εταιρίας «Θεμιστοκλής Χατζηγαβριηλίδης Α.Ε.» με 40 χρόνια στον κλάδο της επεξεργασίας κρέατος, έδρα την Καβάλα και 130 άτομα προσωπικό, πιστή στις αρχές της, έναντι των εργαζομένων και των πελατών, ανέστειλε την λειτουργία της. 

Η σχετική ανακοίνωση για αναστολή των εργασιών της: 
"Με τη γνωστοποίηση των δύο επιβεβαιωμένων κρουσμάτων η εταιρία διενήργησε με πρωτοβουλία της, ελέγχους σε όλο το προσωπικό σε ιδιωτικό εργαστήριο. Συμμορφούμενη δε με τις οδηγίες της Δ/νης Υγείας Καβάλας, εκτέλεσε απολύμανση όλων των χώρων και τμημάτων των εγκαταστάσεων, τόσο διοικητικών όσο και παραγωγικών καθώς και των μονάδων κλιματισμού στα αντίστοιχα τμήματα. Μετά τη σημερινή ανακοίνωση του συνόλου των αποτελεσμάτων των ελέγχων, η εταιρία προχώρησε σε αναστολή των εργασιών της. 
Γνωρίζοντας ότι η αναστολή της λειτουργίας δημιούργησε μεγάλη αναταραχή στην εφοδιαστική αλυσίδα που λόγω των συνθηκών, έχει πληγεί και ο Νομός Καβάλας αλλά η βασική προτεραιότητα παραμένει η υγεία των ανθρώπων της. 
Επισημαίνουμε ότι ο ιός SARS-CoV-2 δεν μεταδίδεται από τα τρόφιμα προς τους καταναλωτές. Επίσης ο έλεγχος του προσωπικού συμβάλλει στον περιορισμό της διασποράς του ιού στην κοινότητα.
Η επαναλειτουργία της εταιρίας θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη ασφάλεια μόλις οι συνθήκες το επιστρέψουν. Ευχή μας είναι σύντομα να βρεθεί το εμβόλιο κατά του ιού και να επανέλθει η ανθρωπότητα σε κανονικούς ρυθμούς. 
Η Διευθύνουσα Σύμβουλος 
Μαριάννα Δημέλη "

Η οικογένεια Χατζηγαβριηλίδη ξεκίνησε την ενασχόλησή της με το κρέας τη δεκαετία του 70, ανοίγοντας το πρώτο της κρεοπωλείο στα Αμισιανά Καβάλας, με το δεύτερο να ακολουθεί δέκα χρόνια αργότερα. 
Το 1997, το όραμα και η φιλοδοξία της οικογένειας Χατζηγαβριηλίδη για εξέλιξη της γνώσης και της εμπειρίας της στον τομέα του κρέατος έγινε πραγματικότητα με την ίδρυση της ΒΙΚΡΕ, μιας από τις πλέον σύγχρονες βιομηχανικές παραγωγικές μονάδες κρεατοσκευασμάτων στην Ελλάδα. 
Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η αυξημένη ζήτηση και η ανοδική πορεία κατέστησαν αναγκαία τη μεταφορά της εταιρείας σε μεγαλύτερους χώρους. Έτσι από το 2011, η ΒΙΚΡΕ λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις στα Αμισιανά Καβάλας.

Νεότερη Παλαιότερη