Γρονθοκόπησαν φοιτήτρια, επειδή φορούσε κόκκινη φούστα

Γρονθοκόπησαν φοιτήτρια, επειδή φορούσε κόκκινη φούστα
Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε 22χρονη φοιτήτρια στο Στρασβούργο της Γαλλίας, όταν 3 άνδρες της επιτέθηκαν γιατί, όπως της φώναξαν, φορούσε φούστα και μάλιστα κόκκινου χρώματος.

Η επίθεση έλαβε χώρα σύμφωνα με τη Le Figaro το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, με θύμα μια φοιτήτρια από το Στρασβούργο. «Κοιτάξτε αυτή την πο***να με τη φούστα» της φώναξε ένας, ενώ η νεαρή γυναίκα διερωτήθηκε τι συμβαίνει. «Τότε μου απάντησαν “σκάσε, τσούλα και χαμήλωσε το βλέμμα”». Δύο εξ αυτών την κράτησαν και ο τρίτος της έριξε μια μπουνιά στο πρόσωπο. Οι τρεις άνδρες στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Κανείς δεν παρενέβη ώστε να βοηθήσει τη φοιτήτρια
Το περιστατικό συνέβη σε δημόσιο χώρο και μπροστά σε τουλάχιστον δέκα αυτόπτες μάρτυρες, εκ των οποίων κανείς δεν επενέβη.
«Υπήρχαν 15 άτομα τριγύρω κανείς δεν αντέδρασε, ούτε πριν, ούτε κατά τη διάρκεια, ούτε μετά. Αντέδρασαν σαν να μην έγινε τίποτα» είπε η φοιτήτρια. «Αν κάποιος με αναγνωρίσει απευθύνω έκκληση να μιλήσει, έστω και ανώνυμα, προκειμένου να μπορέσουμε να βρούμε έστω έναν από τους δράστες γιατί δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητοι, πρόσθεσε.

Η Ελιζαμπέτ, όπως είναι το όνομα της 22χρονης φοιτήτριας, που κατέληξε με ένα μελανιασμένο μάτι, κατέθεσε μήνυση για την επίθεση. «Θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερο. Δεν πρέπει να επιτρέπουμε τον ξυλοδαρμό και στη συνέχεια να έχουμε φόβο να βγούμε, να φοβόμαστε να φορέσουμε φούστα» είπε.

Η 22χρονη φοιτήτρια υποστηρίζει πως η πόλη του Στρασβούργου εξελίσσεται σε ολοένα και πιο επικίνδυνο μέρος για τις γυναίκες. «Υπάρχει βία, βρομιά και ανωμαλία. Ακούμε συνεχώς σχόλια πίσω από την πλάτη μας. Κάποιος θα πει “καλή είναι αυτή” και θα εξαφανιστεί» υποστηρίζει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη