Διαδηλώσεις ενάντια στις μάσκες σήμερα, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για τη χρήση μάσκας από τα παιδιά στα σχολεία.


Το θέμα της χρήσης μάσκας από τους μαθητές στα σχολεία, το οποίο αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας, έπειτα από υπόδειξη της επιτροπής για τον κορωνοϊό, εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις σε μερίδα γονέων και πολιτών στη χώρα.
Ταυτόχρονα με τη Θεσσαλονίκη και με άλλες πόλεις της Ελλάδας, και στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος, πολίτες συγκεντρώθηκαν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη χρήση μάσκας από τα παιδιά στα σχολεία.

Ανάμεσά τους ήταν ορισμένοι με μάσκες προβάτων, σε έναν συμβολισμό που υποστηρίζει πως η όλη πανδημία του κορωνοϊού είναι «στημένη», όπως υποστηρίζουν αρκετοί από τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο Σύνταγμα.

Ανάμεσα στα πλακάτ που κρατούσαν οι διαδηλωτές υπήρχε και κάποιο που υποστήριζε πως αντί για μάσκες στα παιδιά, όσο βρίσκονται στο σχολείο, θα πρέπει η κυβέρνηση να μειώσει την κατανάλωση του κρέατος από τους πολίτες.

Οι μερικές εκατοντάδες διαδηλωτών ενάντια στη χρήση μάσκας στο σχολείο παρατάχθηκαν στο Σύνταγμα και πέριξ της ελληνικής Βουλής το απόγευμα της Κυριακής, ωστόσο, από όσο μπορεί κανείς να συμπεράνει από τις φωτογραφίες της διαδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι δεν φαίνονται να νοιάζονταν να τηρήσουν τις σχετικές αποστάσεις.


Πολλά από τα πλακάτ στη διαδήλωση υποστήριζαν πως οι μάσκες σε μαθητές βλάπτουν την υγεία των παιδιών.






Η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη
Διοργανώθηκε και στη Θεσσαλονίκη  συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη χρήση μάσκας στα σχολεία. Με συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας» και «Ελλάδα σημαίνει ορθοδοξία», αλλά και κρατώντας πανό ενάντια στις μάσκες, όπως αναφέρει το GRTimes, εκατοντάδες διαδηλωτές έδωσαν ραντεβού -μετά από διαδικτυακό κάλεσμα- στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και στη συνέχεια έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Μετά από πορεία μέσω της Τσιμισκή και στη συνέχεια της παραλιακής οδού, οι εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και πάλι στον Λευκό Πύργο και το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου από το οποίο και ξεκίνησαν το απόγευμα.

Οι διαμαρτυρόμενοι που συγκεντρώθηκαν νωρίς το απόγευμα στο σημείο μέσα από διαδικτυακό κάλεσμα, επισήμαιναν ότι θέλουν να προστατέψουν τα παιδιά τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένας από τους εκατοντάδες συγκεντρωμένους δεν φορούσε μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό, κάτω από τη διακριτική παρουσία της αστυνομίας.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη