Αρης- Κόλος στην κλήρωση του Europa League



Η καλύτερη δυνατή κλήρωση για τις Ελληνικές ομάδες. 
Ο Αρης κληρώθηκε με την Κόλος Κοβάλιβκα και ο ΟΦΗ με τον Απόλλωνα Λεμεσού

Γλίτωσαν Τότεναμ και Γρανάδα. Απέφυγαν Στεάουα και Χάποελ Μπερ Σεεβά. 
Επιτέλους η κληρωτίδα μας χαμογέλασε. Αρης και ΟΦΗ έπεσαν με τους αντιπάλους που θα ήθελαν με βάση τα υπό γκρουπ που είχαν χωριστεί οι 72 ομάδες του Europa League! Και όχι μόνο κληρώθηκαν με τις ομάδες που θα προτιμούσαν αλλά θα δώσουν τους αγώνες τους στην Ελλάδα!

Πιο συγκεκριμένα ο Αρης θα αντιμετωπίσει την Κόλος Κοβάλιβκα και ο ΟΦΗ τον Απόλλωνα Λεμεσού! 
Οπως είναι γνωστό τα ματς θα είναι μονά και η πρόκριση θα κριθεί σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο

Tα ζευγάρια των ελληνικών ομάδων
Αρης-Κόλος
ΟΦΗ-Απόλλων Λεμεσού

Τα ματς θα γίνουν στις 17 Σεπτεμβρίου

Η Κόλος Κοβαλίβκα που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη ιδρύθηκε το 2012 και έως το 2015 αγωνιζόταν σε περιφερειακά πρωταθλήματα δεν τρομάζει τον Άρη.
Εύκολο έργο αναμένεται να έχει ο Άρης στο β' προκριματικό του Europa League όπου θα βρει μπροστά του την Κόλος Κοβαλίβκα μετά την κλήρωση της Δευτέρας (31/8). Πρόκειται φυσικά για την ευκολότερη κλήρωση αν αναλογιστεί κανείς πως ως πιθανοί αντίπαλοι ήταν η Τότεναμ και η Χάποελ Μπερ Σεβά.

Η Κόλος Κοβαλίβκα από την Ουκρανία είναι η πλέον άπειρη ομάδα καθώς μετέχει για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις ενώ είναι μια ομάδα με μόλις οκτώ χρόνια ιστορίας. Συγκεκριμένα ιδρύθηκε το 2012 και ως το 2015 αγωνίστηκε σε περιφερειακά πρωταθλήματα. Στη συνέχεια έπαιξε στην ερασιτεχνική κατηγορία της Ουκρανίας και μέτρησε τέσσερις σερί ανόδους για να παίξει στη μεγάλη κατηγορία.

Την περσινή σεζόν η Κοβαλίβκα τερμάτισε στην έκτη θέση του πρωταθλήματος Ουκρανίας έχοντας απολογισμό 8 νίκες, 2 ισοπαλίες και 12 ήττες συγκεντρώνοντας 26 πόντους και τερματίζοντας έναν πόντο πάνω από την Ντνίπρο μετέχοντας στα playoffs του πρωταθλήαματος.

Ο Ουκρανικός σύλλογος στο ρόστερ του έχει μόλις τρεις ξένους ποδοσφαιριστές. Τον 21χρονο Αλβάρο Νγκαμπά από το Καμερούν, τον Φινλανδό Άρνι Βίλχαλμσον και τον Μαμαντού Ντανφά από το Καμερούν. Όλοι οι υπόλοιποι είναι Ουκρανοί ποδοσφαιριστές, κυρίως νεαροί σε ηλικία, που επιθμούν μέσω της Κοβαλίβκα να κάνουν το βήμα παραπάνω.

Προπονητής των Ουκρανών είναι ο 43χρονος Ουκρανός, Ρουσλάν Κοστιούσιν ο οποίος προσλήφθηκε στο σύλλογο την 1 Φεβρουαρίου 2014 και έκτοτε έχει συνθέσει το όνομα του με κάθε επιτυχία του συλλόγου. Για αυτό και έχει παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας εδώ και έξι χρόνια.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη