Αρμένιοι και Αζέροι γονείς, θάβουν τα παιδιά τους

Ίδιος πόνος για Αρμένιους και Αζέρους

Άνθρωποι που οι κραυγές τους υψώνονται καθώς αποχαιρετούν αγαπημένους. Που κλαίνε από απόγνωση στα ερείπια των σπιτιών τους. Που μένουν ξάγρυπνοι πλάι στους τραυματίες τους.

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν να κηρύξουν κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ από τα μεσάνυχτα της 18ης Οκτωβρίου, για ανθρωπιστικούς λόγους. Ωστόσο, λίγο μετά την έναρξη ισχύος η Αρμενία κατηγόρησε το Αζερμπαϊτζάν πως ”έσπασε” τη συμφωνία βομβαρδίζοντας την τον θύλακα του Νοτίου Καυκάσου επί σχεδόν τρεις ώρες. 

Η απόφαση είχε ληφθεί μετά άγριο σφυροκόπημα του Μπακού στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και της Αρμενίας στο Αζερμπαϊτζάν τα προηγούμενα 24ωρα. Στόχος, να γίνει ανταλλαγή αιχμαλώτων, να παρασχεθεί βοήθεια στους αμάχους, να ταφούν όπως πρέπει οι νεκροί. 

Οι βόμβες όμως και οι ρουκέτες φαίνεται πως δεν σταμάτησαν να πέφτουν. 

Η χθεσινή ημέρα ήταν σπαρακτική τόσο στο Ναγκόρνο Καραμπάχ όσο και σε περιοχές του Αζερμπαϊτζάν. 
Για τις λίγες ώρες που σταμάτησαν να ηχούν οι σειρήνες, οι βομβαρδισμοί και ο κόσμος βγήκε από τα καταφύγια ηχούσε ο θρήνος και τα πρόσωπα των ανθρώπων ήταν χαραγμένα από τον πόνο.

Γονείς και από τις δύο πλευρές έπρεπε να κηδέψουν τα παιδιά τους, άνθρωποι κάθε ηλικίας να αποχαιρετήσουν τους αγαπημένους τους ενώ άλλοι ακόμη τους αναζητούσαν στα ερείπια βομβαρδισμένων σπιτιών. 
Άλλοι έκλαιγαν από απόγνωση πάνω στα συντρίμμια και κάποιοι δακρύζουν και προσεύχονταν πλάι σε τραυματίες. 








ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη