Θεσσαλονίκη : Δωρεάν τεστ κορωναϊού

Θεσσαλονίκη : Δωρεάν τεστ κορωναϊού
Tο εξεταστήριο Covid-19, στη Βίλα Πετρίδη, το οποίο θα μπορεί να δέχεται μέχρι 100 ραντεβού ημερησίως, επισκέφθηκαν σήμερα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Εκτός από το Ιατρείο στη Βίλα Πετρίδη, σε συνεργασία του ΕΟΔΥ με τον δήμο Θεσσαλονίκης λειτουργεί ένα ακόμη στη ΔΕΘ κι ένα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου οι πολίτες μπορούν, κλείνοντας ραντεβού κι έχοντας παραπεμπτικό από τον γιατρό τους, να κάνουν τεστ για Covid-19.

«Στόχος μας είναι, μέσω ραντεβού που μπορούν να κλειστούν, να υπάρξει μια αποσυμφόρηση στα νοσοκομεία. Συζητήσαμε με τον δήμαρχο για τις ευπαθείς ομάδες όλης της πόλης. Οι ευπαθείς ομάδες και τα γηροκομεία και τα προνοιακά ιδρύματα είναι πρώτη μας προτεραιότητα. Πρέπει να τα προφυλάξουμε, παραμένουν πρώτος στόχος οι ευπαθείς ομάδες. Θα κάνουμε συνεχιζόμενους ελέγχους όπου απαιτείται αλλά θέλουμε και από όλους τους πολίτες να δείξουν ότι τηρούν τα μέτρα», δήλωσε ο κ. Αρκουμανέας, τονίζοντας ότι «όπου έχει υπάρξει χαλάρωση, η επιδημία εκδικείται».

Ερωτηθείς για τα αυξημένα κρούσματα σε γηροκομεία, ο κ. Αρκουμανέας ανέφερε ότι θα συνεχιστούν οι περιοδικοί έλεγχοι. Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην Πέλλα σημείωσε ότι τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης θα ανακοινωθούν σύντομα και ότι έχουν γίνει περισσότεροι από 1500 έλεγχοι και βρέθηκαν 20 θετικά αποτελέσματα.

Σε ερώτηση για το ποιος είναι ο αριθμός των τεστ που διενεργούνται κατά μέσο όρο ημερησίως στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων, απάντησε: «Τεστ γίνονται όσα χρειάζονται, το βλέπετε και στην Πέλλα και όπου αλλού. Όπου χρειάζεται, προσπαθούμε. Έχουμε και τα rapid test, που θα αρχίσουμε να τα χρησιμοποιούμε και στην πόλη της Θεσσαλονίκης και σε ολόκληρη την επικράτεια».

Στην ερώτηση αν σκοπεύει να εισηγηθεί στην κυβέρνηση τη λήψη περισσότερων μέτρων, ο κ. Αρκουμανέας απάντησε ότι αυτή τη στιγμή παρατηρούνται οι εξελίξεις στην πανδημία και αναλύονται κι ότι το πρόβλημα επικεντρώνεται στην Αττική, όπου σημειώνεται το 60-70% των κρουσμάτων της χώρας. «Η υπόλοιπη χώρα φαίνεται ότι πηγαίνει καλύτερα αυτή τη στιγμή αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή», τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη