Θεσσαλονίκη : Μείωση δημοτικών τελών από τον Δήμαρχο Ζέρβα

Σε μείωση των δημοτικών τελών Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, κατά 12,5% για το 2021, προχωρά η διοίκηση του κεντρικού δήμου.

Η μείωση η οποία είχε προαναγγελθεί από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, πέρασε από την οικονομική επιτροπή και πλέον παίρνει το δρόμο για τελική έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο.

«Με αίσθημα ευθύνης εισηγούμαστε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη μείωση των δημοτικών τελών σε ποσοστό 12,5% και μάλιστα σε μια συγκυρία πολύ δύσκολη τόσο λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης των περασμένων ετών, όσο και λόγω της πανδημικής κρίσης. Μέσα σε διάστημα μόλις δεκατεσσάρων μηνών η παρούσα δημοτική αρχή προώθησε μειώσεις στα ανταποδοτικά τέλη αθροιστικά κατά 25%», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας, παρουσιάζοντας την πρόταση της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης προς τα μέλη της οικονομικής επιτροπής.

Επιπλέον, εισάγεται ένας νέος «πράσινος» συντελεστής και όσοι προχωρήσουν στη δημιουργία φυτεμένου δώματος, πρασινίζοντας την ταράτσα της πολυκατοικίας τους, θα καταβάλουν δημοτικά τέλη με πρόσθετη μείωση της τάξης του 25%.

Μειωμένος συντελεστής ύψους 80% θα ισχύσει για τους καταστηματάρχες που επλήγησαν από τα έργα κατασκευής του Μετρό, ενώ σύμφωνα με τον κ.Κούπκα θεσπίζεται νέος ειδικός συντελεστής για αθλητικά και εργατικά σωματεία, συνδικάτα και συνδικαλιστικές ενώσεις.

Συγχρόνως, μειωμένα θα είναι τα δημοτικά τέλη και για τους πολίτες που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες. Συγκεκριμένα, από 1/1/2021 θα ισχύσουν μειώσεις κατά 50% για τους πολύτεκνους (χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο), για τους τρίτεκνους και τις μονογονεϊκές οικογένειες (για τις τρίτεκνες οικογένειες με διευρυμένο εισοδηματικό όριο στα 35.000 ευρώ, για τις μονογονεϊκές με εισόδημα έως 20.000 ευρώ), για τους τυφλούς, για όσους έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, για τους άπορους και για τους δικαιούχους Κ.Ε.Α.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη