Θεσσαλονίκη: Ασυμπτωματικοί όσοι διαγνώστηκαν με κορωναϊό στο "Αγιος Δημήτριος"

Αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέος επιδημιολογικός έλεγχος για κορονοϊό στο παράρτημα του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία “ Άγιος Δημήτριος”, που έχει τεθεί σε 14ημερη καραντίνα (λήγει την 1/11), ύστερα από τα επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα Covid-19 που διαπιστώθηκαν.

“ Κανονικά η καραντίνα λήγει την προσεχή Παρασκευή 30/10, αλλά εμείς θα το κρατήσουμε μέχρι την ημέρα που έκανε τα τεστ ο ΕΟΔΥ, δηλαδή μέχρι την 1/11”, επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης για παιδιά με αναπηρία, Βασιλική Νάκου. Πρόσθεσε, ότι όσοι βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19 είναι ασυμπτωματικοί και σημείωσε ότι «όλα βρίσκονται υπό πλήρη έλεγχο και κινούμαστε στη βάση των οδηγιών του ΕΟΔΥ».

Όπως έγινε γνωστό από την διοίκηση όλα ξεκίνησαν την προπερασμένη Παρασκευή 16/10, όταν ένα άτομο από το προσωπικό του Κέντρου εμφάνισε συμπτώματα κορονοϊού και από τέστ που του έγινε διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικό. Αμέσως ειδοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ και την Κυριακή 18/10 έγιναν τέστ σε όλους τους εργαζομένους και περιθαλπόμενους του κέντρου.

Στο κέντρο- σύμφωνα με την πρόεδρο- «ακολουθείται ίσως το πιο αυστηρό πρωτόκολλο σε όλη την Ευρώπη και όλων η προσοχή είναι σε αυξημένη». Στο κέντρο φιλοξενούνται άτομα με αναπηρία, ηλικίας από 19 έως 60 ετών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη