Γενοκτονία : Θανατώθηκαν 17.000.000 μινκ, λόγω κορωναϊού

Με το μεταλλαγμένο στέλεχος της COVID-19, «Cluster 5», που ανιχνεύθηκε σε μινκ και μεταδίδεται στον άνθρωπο, να αποτελεί δαμόκλειο σπάθη, οι Αρχές της Δανίας θανάτωσαν 17 εκατομμύρια θηλαστικά από 1.139 φάρμες, υπό το φόβο ότι θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο η αποτελεσματικότητα των εμβολίων που βρίσκονται στα τελευταία στάδια δοκιμών.

Η μετάλλαξη του ιού έχει πυροδοτήσει παγκόσμια ανησυχία, με τη Δανία να προσπαθεί να βάλει φρένο, θανατώνοντας 17 εκατομμύρια μινκ, τα οποία μεταφέρθηκαν με φορτηγά και εκσκαφείς σε μαζικούς τάφους.


Συναγερμός και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες
Δεν είναι ωστόσο μόνο η Δανία που ανησυχεί για την πιθανή εξάπλωση μεταλλαγμένου στελέχους του ιού, καθώς συναγερμός έχει σημάνει και σε άλλα εκτροφεία μινκστην Ευρώπη, όπου έχουν αρχίσει έλεγχοι προκειμένου να εντοπιστούν πιθανά κρούσματα και να ληφθούν άμεσα περιοριστικά μέτρα.

Η Βρετανία απαγόρευσε μάλιστα την είσοδο φορτηγών που έχουν περάσει από τη Δανία τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αλλά και πλοίων ή αεροσκαφών που μεταφέρουν εμπορεύματα από τη σκανδιναβική χώρα.

Κρούσματα πάντως του νέου στελέχους COVID-19, «Cluster 5», που σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας παρουσιάζει μεταλλάξεις που δεν είχαν παρατηρηθεί ως τώρα, έχουν εντοπιστεί εκτός από τη Δανία και σε Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Ηνωμένες Πολιτείες και Ισραήλ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη