Τake away και delivery : Τι θα ισχύει στο νέο και πιο αυστηρό lockdown

Τake away και delivery : Τι θα ισχύει στο νέο και πιο αυστηρό lockdown
Στο νέο και πιο αυστηρόlockdown και μεταξύ 21:00 το βράδυ και 05:00 το πρωί θα επιτρέπονται μόνο οι μετακινήσεις για λόγους:

– εργασίας (με βεβαίωση εργοδότη)
– υγείας (SMS 1)
– συνοδείας κατοικίδιων ζώων σε κοντινή απόσταση από την κατοικία (SMS 6).

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως ο λόγος της αυστηροποίησης των μέτρων είναι η διαπίστωση της κυβέρνησης πως υπάρχουν περιττές μετακινήσεις που διευκολύνουν την μετάδοση του ιού. Σημειώνεται πως εξακολουθεί να απαιτείται SMS στο 13033 για μετακινήσεις για λόγους υγείας και συνοδείας κατοικίδιου ζώου.

Για τα take away θα ισχύει το… προφανές: 
Ότι δηλαδή δεν θα μπορούν οι πολίτες να βγαίνουν για αγορά φαγητού -έστω take away- μετά τις 21:00 και μέχρι τις 05:00 το πρωί οπότε και θα ισχύουν τα νέα. αυστηρότερα μέτρα.

Παρόλα αυτά, εάν κάποιος βρίσκεται έξω “νόμιμα” εκείνες τις ώρες, δηλαδή για έναν από τους τρεις προαναφερθέντες λόγους (σ.σ. εργασίας, υγείας, συνοδείας κατοικιδίων) θα έχει το δικαίωμα να αγοράσει φαγητό take away.

Σε ό, τι αφορά τα delivery, θα συνεχίσουν να ισχύουν κανονικά οι παραδόσεις κατ’ οίκον, μέχρι οι επιχειρήσεις να κλείνουν αναλόγως του ωραρίου τους.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνει η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η οποία αναφέρει συγκεκριμένα: “Σχετικά με τη λειτουργία των take away και delivery κατά τις ώρες 21.00 – 05.00, διευκρινίζουμε ότι δεν τίθεται ζήτημα απαγόρευσης των υπηρεσιών παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) κατά τις ώρες αυτές.

Επίσης, διευκρινίζουμε ότι η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) συνεχίζεται μετά τις 21.00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές“.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη