Επείγουσα αερομεταφορά, μέσα σε ειδική κάψουλα για τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

Εσπευσμένα στην Αθήνα με C-130 μεταφέρεται ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Όπως αναφέρει το ανακοινωθέν, για την υγεία του Αρχιεπίσκοπου κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός για την ενδεδειγμένη θεραπευτική φροντίδα.
Μολονότι τα συμπτώματα εμφανίζονται σε ελαφρά μορφή, οι γιατροί στα Τίρανα έκριναν αναγκαία τη μεταφορά και νοσηλεία του σε εξειδικευμένη κλινική στην Ελλάδα, δεδομένου του προχωρημένου της ηλικίας του άλλα και κάποιων χρόνιων προβλημάτων υγείας.

Μιλώντας στο Mega ο Αρχιεπίσκοπος συγκλόνισε με τα λόγια του. «Κοιτάξτε στην Αλβανία υπάρχουν πολλές χαράδρες και εγώ έχω συνηθίσει και κατεβαίνω σε χαράδρες αρκετά χρόνια τώρα, 30 χρόνια… Βρίσκουμε ένα μονοπάτι και ανεβαίνουμε πάλι στο ξέφωτο.

Νομίζω το να συμμετέχει κανείς, έστω με αυτόν τον τρόπο στον κοινό πόνο είναι δώρο του Θεού. Μην το βλέπουμε πάντα δύσκολο. Υπάρχουν ελαφρά συμπτώματα. Εχθές είχαμε μια μεγαλύτερη δυσκολία. Εγώ έχω μια ευαισθησία με τους πνεύμονες, έχω ένα άσθμα πολύ καιρό. Νομίζω θα το ξεπεράσουμε.
Έγιναν τα δέκατα ναι, αλλά σήμερα είμαστε καλά. Σήμερα το μεσημέρι ,φαντάζομαι το απόγευμα θα είμαι στον Ευαγγελισμό. Άλλωστε ο Ευαγγελισμός είναι γνώριμο νοσοκομείο για εμένα και άλλοτε είχαμε ορισμένες δυσκολίες τις ξεπεράσαμε.
Και μην στεναχωριέστε, και μην στεναχωριέστε. Θα περάσουμε. “Είτε ζώμεν είτε αποθνήσκομεν του Κυρίου εσμέν”. Είναι μεγάλη παρηγοριά αυτά τα πράγματα για εμάς».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη