Ασπρόμαυρος σίφουνας, διέλυσε την Αϊντχόφεν στην Τούμπα

Ένας ΠΑΟΚ φόβος και τρόμος στο 2ο ημίχρονο, με ένα επικό 20λεπτο πέτυχε 4 γκολ και πάτησε την Αϊντχόφεν με το χορταστικό 4-1! 
Δύο γκολ ο Ζίφκοβιτς, από ένα ο Σβαμπ και ο σούπερ Τζόλης. 
Αήττητος στον όμιλο ο Δικέφαλος.

Ενας καταιγιστικός ΠΑΟΚ πέτυχε μια εκκωφαντική νίκη-ανατροπή επί της PSV ξορκίζοντας την κατάρα απέναντι στις ολλανδικές ομάδες. Και με το 4-1 έβαλε γερές βάσεις πρόκρισης στους «32» του Europa League.

Κι όλα αυτά μέσα σε 21 απολαυστικά λεπτά στο β’ μέρος, όπου οι «ασπρόμαυροι» μαχητές του Πάμπλο Γκαρσία κατάπιαν τους παίκτες του Ρότζερ Σμιντ.

Ο Γκαρσία θύμισε… Λουτσέσκου
O Πάμπλο Γκαρσία, όχι απλά έδειξε να επιμένει στο 4-3-3, αλλά και με τις επιλογές των βασικών προσώπων στο αρχικό σχήμα θύμισε… Ραζβάν Λουτσέσκου. 
Ο Ουρουγουανός τεχνικός επέλεξε στο αγαπημένο του «4-3-3» τον Χοσέ Κρέσπο δίπλα στον Φερνάντο Βαρέλα στο κέντρο της άμυνας, τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στο αριστερό άκρο της επίθεσης και τον Ομάρ Ελ Καντουρί στον άξονα. 
Τέσσερις παίκτες που αποτέλεσαν σημείο αναφοράς στην αήττητη ομάδα της σεζόν 2018-19.

Κατά τα άλλα, ο 43χρονος προπονητής έδωσε φανέλα βασικού στον Αντόνιο Τσόλακ, αντί του Κάρολ Σφιντέρσκι, ενώ επανάφερε τον Ντάγκλας Αουγκούστο σε ρόλο καθαρού εξαριού.

Ο Ρόμπερτ Σμιντ παράταξε την χτυπημένη από τον κορονοϊό και τραυματισμούς PSV Αϊντχόφεν με μια παραλλαγή του 4-4-2, σ’ ένα 4-2-2-2, επιλέγοντας να ξεκινήσει, όπως είχε προαναγγείλει στην συνέντευξη Τύπου, τον ανέτοιμο αλλά πολύτιμο για το σύστημα ανάπτυξης και αρχηγό της ομάδας, Πάμπλο Ροζάριο.

Πίσω στο σκορ από ένα λάθος
Ο Ουρουγουανός τεχνικός έζησε έντονα από το πρώτο λεπτό το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Με φωνές και κινήσεις έδινε διαρκώς οδηγίες στους ποδοσφαιριστές του, κυρίως για το πως θα αντιμετώπιζαν το ασφυκτικό πρέσινγκ των παικτών της PSV από το ξεκίνημα του παιχνιδιού.

Οι «ασπρόμαυροι» είχαν ενέργεια στο παιχνίδι τους, όμως οι Ολλανδοί σε μια κρύα και ανύποπτη φάση (20’) κέρδισαν πέναλτι (σε ανατροπή του Μάλεν από τον Σβαμπ), μετά το λάθος του Βαρέλα, ανοίγοντας το σκορ με την εύστοχη εκτέλεση του Ζάχαβι (0-1).

Ένα ακόμη λάθος του Ελ Καντουρί στη μεσαία γραμμή, απόρροια της ασφυκτικής πίεσης, έφερε την PSV κοντά στο δεύτερο γκολ, με τον Ζάχαβι να βγαίνει μόνος απέναντι στον Ζίβκοβιτς πλάσαρε τον Σέρβο τερματοφύλακα, αλλά προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή πρόλαβε και έδιωξε ο Βαρέλα.
Ασπρόμαυρο τσουνάμι!

Στο πρώτα 45 λεπτά η ομάδα από το Αϊντχόφεν ήταν η απόλυτη κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο, οι παίκτες της πίεσαν και έτρεξαν ασταμάτητα, έβγαιναν πρώτοι πάνω στην μπάλα, γενικώς έβαλαν πολύ δύσκολα στον ΠΑΟΚ που είχε μπροστά του ένα ημίχρονο για να διορθώσει την κατάσταση.

Ο Γκαρσία με το ξεκίνημα του β’ μέρους έκανε τις πρώτες διορθωτικές κινήσεις, ρίχνοντας στον αγώνα τους Τζόλη (αντί Μπίσεσβαρ) και Σφιντέρσκι (αντί Τσόλακ).Δύο κινήσεις-ματ που διέλυσαν την όποια τακτική των Ολλανδών.

Ένα «ασπρόμαυρο» ηφαίστειο κατατρόπωσε την PSV σε λιγότερο από 15 λεπτά!
Στην πρώτη φάση του β’ μέρους ο ΠΑΟΚ έφερε το ματς στα ίσια (1-1) με το σουτ του Αντρια Ζίβκοβιτς και την προβολή του Στέφαν Σβαμπ στον οποίο και σωστά χρεώθηκε το γκολ της ισοφάρισης.

Οι «ασπρόμαυροι» έφτασαν στην ανατροπή με αλλαγή ρόλων. Ο Στέφαν Σβαμπ έκανε την ασίστ και ο Άντρια Ζίβκοβιτς αυτή τη φορά είδε το όνομά του να μπαίνει στον πίνακα των σκόρερ, με την εξαιρετική ενέργεια και το πλασέ με το αριστερό γράφοντας στο 56’ το 2-1.

Το «ασπρόμαυρο» τσουνάμι δεν σταμάτησε εκεί!
Έριξε στα σχοινιά την PSV με άλλα δύο γκολ από έναν ασταμάτητο Χρήστο Τζόλη, ο οποίος έγινε και σκόρερ του 3-1 (58’), αλλά και δημιουργός (66’) για τον Άντρια Ζίβκοβιτς, ο οποίος με εξαιρετική κίνηση και δυνατό σουτ εκτέλεσε τον Μβογκό για το 4-1.

Ο ΠΑΟΚ διέλυσε τους Ολλανδούς και στη συνέχεια διαχειρίστηκε έξυπνα το υπέρ του σκορ, κλείνοντας όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Ζίβκο Ζίβκοβιτς και στο φινάλε πανηγύρισε τη δεύτερη μόλις νίκη του σε 17 αναμετρήσεις απέναντι σε ολλανδικές ομάδες φτάνοντας τους πέντε βαθμούς και πλέον θα πάει σε τρεις στο Άϊντχόφεν με άλλη ψυχολογία.


ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης (71’ Λύρατζης), Αουγκούστο, Ελ Καντουρί (81’ Τσιγγάρας), Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς (84’ Μουργκ), Μπίσεσβαρ (46’ Τζόλης), Τσόλακ (46’ Σφιντέρσκι).

PSV Αϊντχόφεν (Ρόμπερτ Σμιντ): Μβογκό, Τέζε, Μποσκαλί (83’ Λεντέσμα), Σαγνκαρέ (83’ Σαλμπαρί), Μαξ, Τόμας (57’ Μαντουέκε), Ροζάριο (46’ Φέιν), Γκέτσε, Μάλεν, Ιχατάρεν (57’ Ζούνιορ), Ζάχαβι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη