Πολάκης : "Μπούρδες και αρλούμπες είπε ο Τσιόδρας"

Πολάκης κατά Τσιόδρα: «Τι αρλούμπες είναι αυτές, δουλευόμαστε εδώ μέσα;»
Επίθεση στους λοιμωξιολόγους και στον Σωτήρη Τσιόδρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης επιμένοντας στο διχασμό.

Ο κ. Πολάκης, μετά την ανακοίνωση για το lockdown κατηγόρησε τους επιστήμονες για «αρλούμπες» κυρίως σε ότι αφορά το γεγονός ότι τα σχολεία παραμένουν ανοικτά. 
Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι οι επιστήμονες παίζουν τα πολιτικά παιχνίδια της κυβέρνησης, καθώς δέχθηκαν δήθεν κατά τον ίδιο να διαφοροποιήσουν τις εισηγήσεις τους σε τουλάχιστον τρία κρίσιμα ζητήματα, δηλαδή στο άνοιγμα σχολείων, τουρισμού και γηπέδων.

«Να ρωτήσω τον φίλτατο Σωτήρη. Τον Τσιόδρα εννοώ. Ισχύει ή όχι ότι η επιστημονική επιτροπή άλλαξε με πολιτική εντολή την άποψή της σε τρία θέματα; Στο άνοιγμα των σχολείων, στο άνοιγμα του τουρισμού και στο άνοιγμα των γηπέδων;
Η επιτροπή είχε πάρει αρνητική θέση για αυτά τα ζητήματα και την άλλαξε υποκύπτοντας σε πολιτικές πιέσεις. 
Εγώ δεν λέω ότι έχει πολιτική ευθύνη μια επιτροπή. Η κυβέρνηση έχει την πολιτική ευθύνη. Όμως οι πραγματικοί επιστήμονες δεν υποκύπτουν σε πολιτικές πιέσεις και οδηγίες. Λένε και επιμένουν στις απόψεις τους. 
Είναι ισχυρή η καταγγελία που κάνω. Έφυγαν άτομα από την επιτροπή γιατί δεν άντεξαν αυτές τις παρεμβάσεις», είπε αρχικά ο κ. Πολάκης

Και συνέχισε στην ίδια λογική την επίθεσή του: 
«Τι είναι αυτό που ακούσαμε σήμερα; Ότι τα μικρά παιδία δεν κολλάνε. Τι επιστημονικές μπούρδες είναι αυτές κ. Σωτήρη μου; 
Δεν μπορώ να βλέπω την ιατρική επιστήμη να μπαίνει στην υπηρεσία της πολιτικής προπαγάνδας. Δεν θα δουλευόμαστε εδώ μέσα με επιστημονικές αρλούμπες».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη