Γνώριζε τον φονιά του ο Νίκος Τσακανίκας

Το κινητό και τους τρεις λογαριασμούς που διατηρούσε στα social media ο 51χρονος επιχειρηματίας και σχεδιαστής μόδας, Νίκος Τσακανίκας, ο οποίος βρέθηκε χθες το πρωί γυμνός και δεμένος σε μια καρέκλα μέσα στο σπίτι του στην περιοχή της Έξω Παναγίτσας στην Χαλκίδα, περνούν από «κόσκινο» οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που εκτιμούν ότι ο δράστης ήταν γνωστός του.

Ο δολοφόνος φαίνεται να έψαξε όλα τα δωμάτια του διαμερίσματος του άτυχου επιχειρηματία αναζητώντας προφανώς χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα, πράγμα που δείχνει ότι κίνητρο της δολοφονίας ήταν η ληστεία.

Ίχνη παραβίασης στην πόρτα δεν υπήρχαν, γεγονός που δείχνει ότι ο 51χρονος γνώριζε τον άνθρωπο που θα του έκοβε το νήμα της ζωής και του άνοιξε ο ίδιος την πόρτα του! 
Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι τα σκυλιά του δεν γάβγισαν, σύμφωνα με τους γείτονες, που σημαίνει ότι ίσως ο επισκέπτης τους ήταν γνώριμος.

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε το πρωί της Πέμπτης, όταν η αδελφή του Νίκου Τσακανίκα. ανησύχησε επειδή δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματά της και πήγε μαζί με την μητέρα τους στο σπίτι του για να δουν αν είναι καλά. Ανοίγοντας την πόρτα, δοκίμασαν ένα ισχυρό σοκ καθώς τον βρήκαν νεκρό και δεμένο στην καρέκλα φορώντας μόνο το εσώρουχό του, ενώ όλοι οι χώροι ήταν άνω-κάτω.

Στο σπίτι έφτασαν αμέσως αστυνομικοί, ενώ κλήθηκε και ιατροδικαστής από την Αθήνα, ο οποίος διαπίστωσε ότι το θύμα δεν έφερε εμφανή τραύματα. Έτσι, τα αίτια του θανάτου του αναμένεται να αποδείξει η νεκροτομή που θα διενεργηθεί σήμερα, ενώ έχουν ζητηθεί και τοξικολογικές εξετάσεις.

Η αδελφή και η μητέρα του 51χρονου έχουν δώσει μια πρώτη κατάθεση, ωστόσο και οι δυο βρίσκονται σε κατάσταση σοκ κι έτσι, ίσως και σήμερα, θα κληθούν ξανά για να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για την ζωή και τις επαφές του.
Ο επιχειρηματίας, που είχε υιοθετήσει ένα ιδιαίτερα εκκεντρικό στυλ στην προσωπική του ζωή, διατηρούσε για πολλά χρόνια μπουτίκ με επώνυμα ρούχα στο κέντρο της Χαλκίδας και από αυτήν οποία περνούσαν καθημερινά οι κυρίες της «υψηλής» κοινωνίας της πόλης, στην οποία ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός. Μάλιστα, σχεδίαζε και ο ίδιος ρούχα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη