Κλείνουν τα Δημοτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα, από Δευτέρα

Κλείνουν τα Δημοτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα από την Δευτέρα 16/11, με απόφαση που πήρε η Κυβέρνηση το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή.
Ο λόγος που ελήφθη η απόφαση αυτή είναι για να μειωθεί η κινητικότητα των γονέων και των ηλικιωμένων που τα παραλάμβαναν από τα σχολεία.
Δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για το αν η απόφαση θα ισχύσει και για νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς.
Ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση θα ανακοινώσει σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων σε όλη την Ελλάδα. Αν και η αρχική σκέψη ήταν το λουκέτο να αφορά μόνο τα σχολεία της Θεσσαλονίκης, η τελευταία σκέψη είναι να κλείσουν όλα τα δημοτικά, σε όλη την Ελλάδα, αφού έτσι θα μειωθεί δραστικά η κινητικότητα του πληθυσμού.
Την ανάγκη να κλείσουν όλα τα σχολεία είχε τονίσει από το πρωί και ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Παρότι αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι οι σχετικές δηλώσεις θα γίνονταν σήμερα το απόγευμα έγινε γνωστό ότι η συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπ. Υγείας δεν είχε ολοκληρωθεί, οπότε η κυβέρνηση αναμένει τη σχετική τελική εισήγηση για να λάβει τις αποφάσεις της που θα ανακοινωθούν αύριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την επιτροπή των ειδικών υπάρχει εισήγηση να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία με στόχο τον περιορισμό της κινητικότητας και όχι τη μετάδοση του ιού εντός των σχολείων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη