Αποζημίωση 400 χιλ. από υπάλληλο, στο πρώην αφεντικό του

Τέλος στη δικαστική διαμάχη που είχε ξεσπάσει το 2018 μεταξύ του διευθύνοντα συμβούλου της αμερικανικής βιομηχανίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, Έλον Μασκ και πρώην εργαζομένου του ομίλου

Πρώην υπάλληλος της Tesla Inc. συμφώνησε να καταβάλει στον αμερικανικό κολοσσό ηλεκτρικών αυτοκινήτων, χρηματικό ποσό ύψους 400.000 δολαρίων.

Δικαστική διαμάχη μεταξύ πρώην τεχνικού της Tesla, του Μάρτιν Τριπ και του διευθύνοντα συμβούλου του ομίλου Έλον Μασκ ξέσπασε δύο χρόνια πριν το 2018, όταν ο πρώτος κατηγορήθηκε ότι αποκάλυψε παράνομα σε δημοσιογράφους, εμπορικά μυστικά σχετικά με την παραγωγή του μοντέλου 3 της Tesla.

Πιο αναλυτικά, ο Τριπ ήταν ένας από τους τεχνικούς επεξεργασίας στην Gigafactory της Tesla στη Νεβάδα και εργαζόταν για τον αμερικανικό όμιλο από το 2017 έως το 2018. Ενώ εργαζόταν ακόμη για την εταιρεία, φαίνεται πως μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε σε δημοσιογράφους, αποκάλυψε πως η αυτοβιομηχανία δεν θα ήταν σε θέση να πετύχει τον προκαθορισμένο στόχο της για παραγωγή 5.000 μοντέλων τύπου 3s την εβδομάδα.

Όταν η εταιρεία ανακάλυψε πως εκείνος ήταν υπεύθυνος για την διαρροή των συγκεκριμένων πληροφοριών, τον απέλυσε.
O Τριπ τότε είχε παραδεχτεί πως παραβίασε τους νόμους περί εμπορικών μυστικών και τις συμφωνίες εμπιστευτικότητας και υποσχέθηκε να πληρώσει στην Tesla 25.000 δολάρια. Ωστόσο, συνέχισε να αποκαλύπτει πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία, ακόμη και μετά την εντολή δικαστή να σταματήσει τις παράνομες αυτές ενέργειες.
Από τότε και στο εξής, Μασκ και Τριπ ανταλλάσσουν δημόσια πυρά. Μάλιστα, ο πρώην υπάλληλος της Tesla, κατηγόρησε τον Μασκ για δυσφήμιση, κατηγορία που ωστόσο ο ομοσπονδιακός δικαστής που είχε αναλάβει τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε απορρίψει.
Σήμερα, δύο χρόνια μετά, ο πρώην τεχνικός συμφώνησε επιτέλους να πληρώσει 400.000 δολάρια στην εταιρεία και να τερματίσει τη δημόσια διαμάχη του με τον Μασκ, σύμφωνα με δικαστήριο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη