Αποκαλύψεις, για την δράση των Ελλήνων πρακτόρων της Τουρκίας

Αποκαλύψεις, για την δράση των Ελλήνων πρακτόρων της Τουρκίας
Για κατασκοπεία κατηγορούνται δύο Έλληνες μουσουλμάνοι από τη Θράκη. 
Τι αναφέρουν τα αποκαλυπτικά στοιχεία για το «θρίλερ».


Δύο Έλληνες μουσουλμάνοι από τη Θράκη, με καταγωγή από χωρία της Κομοτηνής, κατηγορούνται για κατασκοπεία, μετά από πληροφορίες που είχε σε βάρος τους η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας είναι ναυτικός, που εκτελεί χρέη μάγειρα σε δρομολόγια πλοίου από την Ρόδο και ο δεύτερος μουσουλμάνος, εργάζεται ως γραμματέας του Τουρκικού Προξενείου.

Συγκεκριμένα ο μάγειρας φέρεται να έστελνε στον υπάλληλο του προξενείου φωτογραφίες πλοίων αλλά κυρίως πληροφορίες για το πότε αναλαμβάνουν σκοπιά Έλληνες στρατιώτες σε στρατόπεδα και στρατιωτικές ζώνες. 
Κατάφερνε το σκοπό του κάνοντας συνέχεια με το πλοίο όπου εργαζόταν το δρομολόγιο που συνδέει τη Ρόδο με το Καστελόριζο.

Η δράση των φερόμενων ως κατασκόπων ξεκίνησε από τον Αύγουστο και μετά όταν Έλληνες πράκτορες άρχισαν να τους παρακολουθούν. 
Οι ελληνικές Αρχές πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του μάγειρα, όπου βρέθηκαν laptop και κινητά τηλέφωνα, η εξέταση των οποίων θα δείξει στις Αρχές το μέγεθος της κατασκοπευτικής τους δράσης. 


Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας :
«Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, για παράβαση του άρθρου 148 Π.Κ. (κατασκοπεία) και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία. 

Εκ των ανωτέρω, ο ένας εργάζεται σε επιβατικό πλοίο, που εκτελεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια διασύνδεσης της νήσου Ρόδου με τη νήσο Μεγίστη (Καστελόριζο) και ο έτερος εργάζεται σε Προξενική Αρχή στη Ρόδο.

Η όλη έρευνα της υπόθεσης έγινε σε στενή συνεργασία με την Ε.Υ.Π. και τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη