Πότε ανοίγουν τα σχολεία – Τι αλλάζει στις Πανελλήνιες

Πότε ανοίγουν τα σχολεία – Τι αλλάζει στις Πανελλήνιες

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου. Τι δήλωσε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Για να ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων η Νίκη Κεραμέως ζήτησε να τηρηθούν τα μέτρα τις επόμενες δυο εβδομάδες.

«Όσο καλύτερα τηρήσουμε τα μέτρα τις επόμενες 2 εβδομάδες τόσο διασφαλίζουμε την δια ζώσης λειτουργία των σχολείων», τόνισε η υπουργός Παιδείας μιλώντας την Πέμπτη (24.12.2020) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, βέβαια, θα το κρίνουν οι ειδικοί, που θα κάνουν την εισήγησή τους με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα. Μέχρι στιγμής, σημείωσε η Νίκη Κεραμέως, δεν υπάρχει απόφαση σε περίπτωση που δοθεί το «πράσινο φως» για ν’ ανοίξουν τα σχολεία, αν πρώτα θα ανοίξουν τα δημοτικά και μετά γυμνάσια κα λύκεια ή αν θα ανοίξουν όλα μαζί.

Η Νίκη Κεραμέως, επίσης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου να αλλάξει η ύλη και να προσαρμοστεί για να αντιμετωπιστούν τυχόν ζητήματα.

Αναφερόμενη στις αλλαγές που έρχονται στις Πανελλήνιες και το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, η υπουργός Παιδείας είπε ότι αλλάζει η βάση εισαγωγής. «Προβλέπεται ελάχιστη βάση εισαγωγής η οποία θα ορίζεται από το Πανεπιστήμιο και θα είναι ποσοστό επί της επίδοσης όλων των υποψηφίων του επιστημονικού πεδίου». Έτσι όπως είπε η υπουργός Παιδείας, μπορεί σε κάποια πανεπιστήμιά η ελάχιστη βάση εισαγωγής να είναι και πάνω από 10.

Η δεύτερη αλλαγή είναι ότι οι υποψήφιοι πλέον δεν θα μπορούν να δηλώνουν όλα τα τμήματα του πεδίου αλλά μικρότερο αριθμό, αλλά αυτό θα ανακοινωθεί τις επόμενές ημέρες.

Σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως, δεν άλλαξε τίποτα με τους απόφοιτους κολεγίων. Δεν υπάρχει ακαδημαϊκή αναγνώριση, είπε, αλλά εξετάζεται αν θα δίνονται η όχι επαγγελματικά προσόντα, ενώ κρίνεται αν θα πρέπει κάποιος να δώσει εξετάσεις στα ελληνικά πανεπιστήμια με επιπλέον μαθήματα.

Όπως είπε αυτό που άλλαξε είναι ότι αυτή την διαδικασία δεν την κάνει ο επαγγελματικό σύλλογος δηλαδή τα επιμελητήρια, αλλά την κάνει μια υπηρεσία του υπουργείου.

Και αυτό έγινε γιατί όπως είπε υπήρχε χρόνια καθυστέρηση στην διαδικασία και μας εγκαλούσε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη