Weship.gr : H Ελληνική πλατφόρμα που σου επιτρέπει να βρεις τον καλύτερο τρόπο για να στείλεις ένα δέμα

H Ελληνική πλατφόρμα που σου επιτρέπει να βρεις τον καλύτερο τρόπο για να στείλεις ένα δέμα έχει όνομα: weship.gr


Η πλατφόρμα https://weship.gr είναι ενα επιχειρηματικό εγχείρημα το οποίο ξεκίνησε μέσα στο lockdown.

Το Olathessaloniki είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον Γιώργο Αυγενάκη, τον 25χρονο συν-ιδρυτή του weship.gr και να μάθει χρήσιμες πληροφορίες για το πως ξεκίνησε η πλατφόρμα, πώς λειτουργεί και ποιά είναι τα επόμενα βήματα.


Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη, βλέποντας την ανάγκη αποστολής δεμάτων μέσα στην καραντίνα, η ομάδα του weship αποφάσισε να λύσει το πρόβλημα αυτό, δημιουργώντας ένα εύκολο και γρήγορο τρόπο να συγκρίνει κάποιος τιμές κούριερ και να στείλει ένα δέμα από την ευκολία του σπιτιού του.


Η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη. Φοιτητές, επιχειρήσεις, eshops και οικογένειες έχουν είδη ξεκινήσει να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για την αποστολή δεμάτων, ρούχων, φαγητών και δώρων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό.


Πώς δουλεύει όμως το weship;

Μέσα στο weship.gr μπορεί κάποιος να προσθέσει τις διαστάσεις και το βάρος του δέματός του, να συγκρίνει τις τιμές εταιρειών κούριερ (ACS, DHL, UPS κλπ) και να αποφασίσει τον πιο οικονομικό ή τον πιο γρήγορο τρόπο για να στείλει το δέμα του εντός ή εκτός Ελλάδας.




Αξίζει να σημειωθεί οτι το weship παρέχει ειδικές τιμές σε επιχειρήσεις και eshops προκειμένου να κάνει ακόμα πιο εύκολη και οικονομική την αποστολή των δεμάτων τους.

Κάνοντας κάποιος μια απλή δοκιμή μπορεί πολύ εύκολα να παρατηρήσει πόσο φιλικό είναι το περιβάλλον του weship και πόσο εύκολο είναι να προσθέσεις διαστάσεις και βάρος και να δείς τιμές μέσα σε μερικά κλικ.



Οπως αναφέρει ο κ. Αυγενάκης:


“ Tο weship.gr ξεκίνησε πριν απο μερικές βδομάδες όταν παρατηρήσαμε πόσα άτομα λόγω του lockdown άρχισαν να επικοινωνούν μαζί μας προκειμένου να μας ρωτήσουν (λογω της εμπειρίας μας απο την εταιρεία μας Deliverback, και την εμπειρία μας με τις αποστολές πακέτων) ποιος είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για να στείλουν δέματα σε φίλους και συγγενείς στο εξωτερικο. Ετσι παρατηρήσαμε το κενό στην αγορά. 


Ενω δηλαδή είμαστε συνηθισμένοι στο να συγκρίνουμε τιμές αεροπορικών απο πλατφόρμες οπως το skyscanner ή το airtickets, δεν υπάρχει πλατφόρμα η οποία κάνει τη σύγκριση τιμών για αποστολές δεμάτων εύκολη και γρήγορη. Έτσι αποφασίσαμε να τη δημιουργήσουμε, λαμβάνοντας υπόψη ότι λόγω του lockdown ο κόσμος θα χρειαστεί να στείλει δέματα από το σπίτι του”


Έτσι λοιπόν φτιάξαμε σε μερικές εβδομάδες μια πρώτη έκδοση της πλατφόρμας και οι πρώτες παραγγελίες έχουν ξεκινήσει να παραδίδονται με μεγάλη επιτυχία! Οι πελάτες του weship.gr λατρεύουν αυτό που κάνουμε, διοτι ειδικά στο κομμάτι των μεταφορών είναι πολύ δύσκολο να βρει κάποιος όλες τις πληροφορίες μαζεμένες. Συνήθως για να βρείς τιμές, θα πρέπει να ψάξεις σε πολλά site, να ανοίξεις pdf αρχεια και να ψάχνεις μέσα σε πίνακες και φύλλα excel. Έτσι η πλατφόρμα weship.gr κάνει τη διαδικασία πολύ γρήγορη και φιλική προς τον χρήστη, παρέχοντας υποστήριξη και βοήθεια για να επιλέξει τον καλύτερο τρόπο για να στείλει ένα δέμα.”


Τα επόμενα βήματα για την πλατφόρμα
Η ομάδα του weship.gr προσθέτει συνεχώς περισσότερες εταιρείες μεταφορών προσφέροντας ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών σύγκρισης τιμών και επιλογών. Στο μέλλον το οραμα του weship.gr ειναι να γίνει το νουμερο 1 σημείο το οποίο επισκέπτονται οι χρήστες για να στείλουν δέματα, δώρα, ρούχα ή ότι άλλο επιθυμούν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη