Κολχικίνη : Το φθηνό καρδιολογικό φάρμακο, που κατατροπώνει τον κορωναϊό

Ελπίδα από την κολχικίνη

Στην κατά το δυνατό αποσυμφόρηση του συστήματος υγείας στοχεύει, η χρήση της κολχικίνης που εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας.

Πρόκειται για ένα φθηνό καρδιολογικό φάρμακο, το οποίο, σύμφωνα με αποτελέσματα επιστημονικής μελέτης, όταν χορηγείται σε ασθενείς με κορωναϊό η θνητότητα εμφανίζεται μειωμένη κατά 44%, οι νοσηλείες κατά 25% και η ανάγκη διασωλήνωσης στις ΜΕΘ κατά 50%. 
Θετικό στοιχείο αποτελεί, εξάλλου, το γεγονός ότι ο συνολικός αριθμός των εμβολιασμών ξεπέρασε χθες τους 150.000, με τον ημερήσιο ρυθμό να έχει σταθεροποιηθεί πάνω από τους 15.000 τα τελευταία 24ωρα.

Στη χώρα μας η κολχικίνη θα χορηγείται σε ασθενείς εκτός νοσοκομείου, άνω των 60 ετών, που έχουν θετικό μοριακό τεστ, ανεξάρτητα από το εάν έχουν ή όχι υποκείμενα νοσήματα. Επίσης, σε ασθενείς από 18 έως 60 ετών με τουλάχιστον ένα υποκείμενο νόσημα ή πυρετό πάνω από 38 για τουλάχιστον 48 ώρες.
Η χορήγηση της κολχικίνης, με τη μορφή χαπιού θα γίνεται όταν το αποφασίζει ο θεράποντας γιατρός και εκτιμάται ότι θα χορηγείται στα πρώτα εικοσιτετράωρα μετά το θετικό μοριακό τεστ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη