Επίθεση του αμετάκλητα καταδικασμένου απατεώνα Παπαγεωργόπουλου, στον Μπουτάρη

Στην αντεπίθεση περνά ο Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος με ένα αιχμηρό tweet απαντά στον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ο οποίος χθες τον κάλεσε να ζητήσει "συγγνώμη" από τους Θεσσαλονικείς. Ο κ. Μπουτάρης με ανάρτησή του στο twitter μιλά για ντελίριο του κ. Παπαγεωργόπουλου εξαιτίας της απώλειας και της εξουσίας και της δημοσιότητας.

Mάλιστα, καλεί τον κ. Παπαγεωργόπουλο να ζητήσει ο ίδιος "συγγνώμη" και να πει πού πήγαν τα λεφτά που υπεξαιρέθηκαν από τον Δήμο.
"Ο κ. Παπαγεωργόπουλος σ' ένα ντελίριο, εξαιτίας της απώλειας και της εξουσίας και της δημοσιότητας που άλλοτε απολάμβανε, μου επιτίθεται εφ' όλης της ύλης. Δεν απαντώ φυσικά σε όλα αυτά τα ανυπόστατα που ισχυρίζεται. Θα του έλεγα όμως, αν σέβεται έστω και λίγο το παρελθόν του, να ζητήσει μία συγγνώμη και να μας πει πού πήγαν τα λεφτά που υπεξαιρέθηκαν από τον δήμο. Να μην ξεχνά ποτέ ότι έχει κριθεί αμετάκλητα από τη Δικαιοσύνη και στη συνείδηση των συμπολιτών μας", αναφέρει χαρακτηριστικά στο tweet του ο Γιάννης Μπουτάρης.

Τον Φεβρουάριο του 2013, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκανε δεκτή την πρόταση του Εισαγγελέα και καταδίκασε τον κ. Παπαγεωργόπουλο σε ισόβια κάθειρξη (όπως και τους Σαξώνη & Λεμούσια ως συνεργούς) για την υπόθεση της υπεξαίρεσης, που τελικά έφτασε τα 17,9 εκατ. ευρώ.] Τον Ιούλιο του 2014, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων μείωσε την πρωτοβάθμια ποινή κάθειρξης σε 12 χρόνια.
Τον Ιούλιο του 2015, αφέθηκε ελεύθερος με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών λόγω προβλημάτων υγείας και βάση του νόμου Παρασκευόπουλου, έχοντας εκτίσει 2 χρόνια, 5 μήνες & 1 ημέρα.

Τον Απρίλιο του 2019, καταδικάστηκε αμετάκλητα σε φυλάκιση τριών ετών (όπως και ο Λεμούσιας) για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων προέβη σε μείωση της πρωτόδικης ποινής των 8 ετών κάθειρξης.

Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαγεωργόπουλος, «ο κ. Μπουτάρης ζήτησε συγγνώμη δημοσίως μέσω βιβλίου που εξέδωσε, διότι ως Δήμαρχος πρόσβαλε τους Ποντίους αμφισβητώντας την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και διότι πρόσβαλε τους Βορειοηπειρώτες με αντίστοιχες δηλώσεις και διότι πρόσβαλε την Εκκλησία και διότι «εκμεταλλεύθηκε» τους εργαζόμενους στην επιχείρηση του κ.λ.π. Δεν ζήτησε όμως συγγνώμη για το τεράστιο κακό που έκανε στη Θεσσαλονίκη με μια σειρά συγκεκριμένων ενεργειών του»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη