Νέα Δημοκρατία : Βαρύ το κλίμα στον πολιτικό οργανισμό της Θεσσαλονίκης

Δυσαρέσκεια, μουρμούρες και κλίμα καχυποψίας, πού καμιά σχέση δεν έχει με τη εικόνα που θα περίμενε κάποιος να έχει η οργάνωση ενός κόμματος που απολαμβάνει την εξουσία της χώρας, χωρίς κάποιος πολιτικός αντίπαλος να δείχνει ικανός,έστω να αμφισβητήσει την παντοδυναμία της σημερινής Κυβέρνησης.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί στους πολιτικούς κύκλους της Θεσσαλονίκης η εικόνα που παρουσιάζει η κομματική οργάνωση του κυβερνώντος κόμματος στην πόλη, καθώς απέχει παρασάγγας, από αυτό που κάποιος θα περίμενε.

Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας απολαμβάνει προς στιγμή την αδιαμφισβήτητη διακυβέρνηση στην Ελλάδα, καθώς οι πολιτικοί αντίπαλοι δείχνουν να μην μπορούν να βρουν κάποιο έρεισμα, ώστε να μπορέσουν έστω να διαταράξουν τα ήρεμα νερά στο Κυβερνών κόμμα.

Στην πολιτική οργάνωση όμως της Θεσσαλονίκης επικρατεί μία υποβόσκουσα αναστάτωση, η οποία με το πέρασμα του χρόνου γίνεται όλο και πιο απειλητική.

Από τις πρώτες στιγμές της ανάληψης της διακυβέρνησης από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, γίνεται αντιληπτό από την κεντρική διοίκηση του πολιτικού οργανισμού, πως δεν υπάρχει ιδιαίτερη εκτίμηση για τον κομματικό σχηματισμό της Θεσσαλονίκης, πράγμα που γίνεται αντιληπτό από την στελέχωση του πρώτου σχήματος της κυβέρνησης αλλά και από τον ανασχηματισμό που είχαμε πριν από μικρό χρονικό διάστημα.

Η αντιπροσώπευση κομματικών στελεχών της Θεσσαλονίκης στο κυβερνητικό σχήμα είναι από πολύ μικρή έως μηδαμινή.

Οι προσδοκίες οι οποίες δημιουργήθηκαν πριν τον ανασχηματισμό στα στελέχη Νέα Δημοκρατία στην Θεσσαλονίκη διαψεύστηκαν παταγωδώς με μοναδική ίσως προώθηση στελέχους, την τοποθέτηση του βουλευτή κ. Καλαφάτη στον " θεσμικό" μάλλον ρόλο του Υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης !!!

Βουλευτές που εκλέγονται στην πόλη μας με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας εδώ και πολλές τετραετίες, δεν έχουν καμία πρόσβαση σε κυβερνητικές θέσεις, δείχνοντας έτσι οι σκέψεις και την εκτίμηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για το στελεχικό δυναμικό της Θεσσαλονίκης.

Στους διαδρόμους των κομματικών γραφείων του κυβερνώντος κόμματος στην Θεσσαλονικη υπάρχει η βεβαιότητα πώς τα πολιτικά μεγαλοστελέχη αλληλοεξουδετερώνονται, μεταφέροντας κατηγορίες και πολιτικά κουτσομπολιά στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Αθήνα.
Όλα αυτά βέβαια είναι γνωστά στο στενό περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος με την  αντιμετώπιση προς την κομματική οργάνωση Θεσσαλονίκης, δείχνει μάλλον την δυσαρέσκεια του για τη νοσηρή αυτή κατάσταση.

Η τοπική ηγεσία του κυβερνώντος πολιτικού οργανισμού, δεν δείχνει την διάθεση ή δεν διαθέτει την ανάλογη δυναμική ώστε να βελτιώσει το αρρωστημένο αυτό κλίμα, δείχνοντας μία αδιανόητη ανοχή προς όλες αυτές τις τάσεις, έχοντας μείνει πολιτικά και διοικητικά δεκαετίες πίσω στο χρόνο.

Ίδια περίπου κατάσταση επικρατεί και στην πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας στον Δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς μετά την "ατακτη φυγή" του Νίκου Ταχιάου από την ηγεσία της παράταξής του κυβερνώντος κόμματος στο Δημαρχείο της πόλης και της τοποθέτηση του στην ηγεσία μιας από τις μεγαλύτερες κραιτικές επιχειρήσεις, την "Αττικό Μετρό", ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία δυνατότητα παρέμβασης στα Δημοτικά τεκταινόμενα από τον πολιτικό οργανισμό του κυβερνώντος κόμματος.

Όλες αυτές οι αδυναμίες και οι παθογένειες, σε συνδυασμό με τα τεράστια προβλήματα της πόλης που χρονίζουν βαλτωμένα στο χρονοντούλαπο της λήθης και της ανικανότητας επανεκκίνησης τους, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την κατασκευή του ΜΕΤΡΟ στην Θεσσαλονίκη, η οποία συνεχίζει να παραμένει ανέκδοτο στα χείλη των κατοίκων της πόλης, δημιουργούν ένα νοσηρό περιβάλλον που σίγουρα αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δεν θα έχει και τον καλύτερο αντίκτυπο για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές.

Σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη ανυπαρξία της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας και του υπογείου πολέμου που διεξάγεται καθημερινά σε όλα τα τοπικά πεδία, σίγουρα θα πρέπει να αποτελεί ήδη ένα μεγάλο πρόβλημα, που θα πρέπει να λυθεί από την κεντρική ηγεσία του Κυβερνώντος κόμματος και γρήγορα μάλιστα, αν δεν θέλει να υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις από την κουρασμένη εκλογική βάση του κόμματος.


































ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη