Πέθανε ο αγαπημένος "Τάκης ο φούρναρης από την Θεσσαλονίκη"


Ο... βασιλιάς του ψωμιού πέθανε. Ο Tάκης Παπαδόπουλος ο ιδιοκτήτης ενός από τους πιο διάσημους φούρνους στην Αθήνα έφυγε από τη ζωή ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς, φίλους αλλά κι όλους όσους γεύονταν τα αρτοποιήματα του επί 50 ολόκληρα χρόνια σχηματίζοντας πολλές φορές ουρές στον φούρνο του, στο Κουκάκι.
Τέτοιες σχηματίστηκαν και σήμερα. 
Όμως οι λαγάνες με την είδηση του θανάτου του δόθηκαν δωρεάν κι ο φούρνος έκλεισε.
Ο Τάκης Παπαδόπουλος έδωσε μια σύντομη μάχη με τον καρκίνο αλλά τελικά κατέληξε στα 73 του χρόνια.

Ήταν από τους πρώτους που έφτιαξε μπαγκέτα στην Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα προμήθευε με ψωμί και άλλα αρτοποιήματα πολλά γνωστά εστιατόρια και καφέ της πρωτεύουσας. Μοναδική επίσης υπήρξε η συνταγή του κουλουριού Θεσσαλονίκης, μεταφέροντας γεύσεις από το γαστρονομικό παρελθόν της Ελλάδας.

Γεννημένος το 1948 στη Θεσσαλονίκη όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια, ήρθε στην Αθήνα αφότου ενηλικιώθηκε και ίδρυσε τον φούρνο του στις αρχές τις δεκαετίας του 70. 

Σε συνέντευξη του είχε πει ότι έφτασε στην πρωτεύουσα τον Οκτώβριο εκείνης της χρονιάς και ο φούρνος άνοιξε τον Δεκέμβριο για να προλάβει τα Χριστούγεννα. Στην ίδια συνέντευξη είχε πει ότι ήξερε από μικρό παιδάκι ότι ήθελε να κάνει αυτή τη δουλειά, την οποία έκανε και ο πατέρας του ο οποίος ήταν ο πρώτος που έφερε στην Αθήνα το 1961 το κουλούρι Θεσσαλονίκης.

Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Αννα, τα δυο παιδιά του Αρτέμη και Θοδωρή -που έχουν αναλάβει τα ηνία του φούρνου από το 2010- και τον εγγονό του Δημήτρη.








ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη