Σε ζωντανή μετάδοση, απίστευτοι τραμπουκισμοί του Αλβανού προέδρου, κατά αστυνομικών

Πρωτόγνωρες εικόνες στα Τίρανα με τον Αλβανό Πρόεδρο Ιλίρ Μέτα να γίνεται -μπροστά στις κάμερες- έξω φρενών και να ακούγεται να απειλεί αστυνομικούς λέγοντας «θα σας γ@μ@σ@», επειδή εκείνοι εκτελώντας απόφαση του δήμου Τιράνων, πήγαν να κάνουν έξωση σε γραφεία που είχαν παραχωρηθεί από το 2016 στο μικρό δεξιό κόμμα «FRD».

Σε ανοικτή σύγκρουση με τον πρωθυπουργό Έντυ Ράμα
Ο Αλβανός πρόεδρος μπαίνει έξαλλος με τους σωματοφύλακές του στα γραφεία οι οποίοι και απωθούν τον εκπρόσωπο του δήμου αλλά και τους ένστολους που τον συνοδεύουν. Και αυτό συμβαίνει -όπως εξήγησε μετά- επειδή πίσω από την έξωση κρύβεται ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντυ Ράμα, ο οποίος ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Απριλίου, θέλει να διασπάσει το αντιπολιτευτικό μέτωπο που στρέφεται εναντίον του.

Μαζί και η γυναίκα του
Στο μέτωπο αυτό πέραν του δεξιού Μπάσα, διαδόχου του Σαλί Μπερίσα στο δημοκρατικό κόμμα, έχει ταχθεί και η σύζυγος του Μέτα, που «κληρονόμησε» απ’ τον ίδιο την προεδρία του κόμματός «Σοσιαλιστικό Κίνημα για την Ένταξη». Μέτα και Μόνικα Κριεμάδι, βρίσκονται σε σφοδρή πολιτική σύγκρουση με τον Έντυ Ράμα, αφού ο τελευταίος στην πιθανότερη περίπτωση να ξανακερδίσει τις εκλογές, το μόνο που του απομένει είναι να «αποκαθηλώσει» απ’ την προεδρία της δημοκρατίας και τον σημερινό Αλβανό πρόεδρο.

Ύβρεις και απειλές εν όψει εκλογών
Πέραν των ύβρεων ο Μέτα ακούγεται να λέει στον εκπρόσωπο του δήμου: «Βγες έξω γιατί θα σε πάω στη φυλακή με τα χέρια μου. Έξω, έξω, μασκαρά …». Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο στα κόμματα δικαιούνται να παραχωρούνται δωρεάν γραφεία αν στις τρεις τελευταίες κοινοβουλευτικές εκλογές έχουν εξασφαλίσει ποσοστό πάνω από 1%. 
Αυτό το δικαίωμα ανήκει επίσης στο πολιτικό κόμμα, του οποίου μέλους έχει εκλεγεί πρόεδρος δημοκρατίας όπως ο Μπαμίρ Τόπι. 
Ο τελευταίος όμως πριν λίγο καιρό αποφάσισε να αποσυρθεί εντελώς από την πολιτική και να παραιτηθεί ακόμη και από απλό μέλος του «FRD». Μετά το επεισόδιο Μέτα πάντως, το μικρό δεξιό κόμμα κράτησε τα γραφεία του, μέχρι να ξαναεμφανιστούν οι αστυνομικοί με την «έξωση» στο χέρι ..!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη