Χαροπαλεύει νεαρός που τον μαχαίρωσαν στην καρδιά για οπαδικές διαφορές

Χαροπαλεύει νεαρός που τον μαχαίρωσαν στην καρδιά για οπαδικές διαφορές 
Στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου οδηγήθηκαν για την απολογία τους στην ανακρίτρια Χανίων οι νεαροί συλληφθέντες που με βάση την δικογραφία πρωταγωνίστησαν στην αιματηρή συμπλοκή που έγινε τα προηγούμενα 24ωρα στα Χανιά, με θύμα έναν 19χρονο άνδρα. 

Οι διαφορές των νεαρών «πρωταγωνιστών» της πρωτόγνωρης -για τα Χανιά- συμπλοκής είναι οπαδικές, καθώς όλοι τους είναι οπαδοί δύο μεγάλων ομάδων και «αιώνιων αντιπάλων». 

Με βάση τις κατηγορίες που απήγγειλε η εισαγγελέας Χανίων, ο φερόμενος ως δράστης του επεισοδίου αντιμετωπίζει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας και στους υπόλοιπους 3 συλληφθέντες της ίδιας πλευράς, ασκήθηκε δίωξη για άμεση συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ και οι τέσσερις κατηγορούνται και για το πλημμέλημα της συμμετοχής σε συμπλοκή. 

Στους οπαδούς της άλλης ομάδας, μέλος της οποίας είναι και το θύμα, ασκήθηκε δίωξη για τρεις πλημμεληματικές παραβάσεις, για συμπλοκή στο πλαίσιο του αθλητικού νόμου, αλλά και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. 


Τι αναφέρουν στις καταθέσεις
Σε ότι αφορά στις μέχρι στιγμής καταθέσεις τους, οι οπαδοί της ομάδας του θύματος, φέρεται να υποστηρίζουν ότι δεν επεδίωξαν την συμπλοκή, αλλά αντιθέτως προσπάθησαν να την αποφύγουν, επιχειρώντας να απομακρυνθούν με τα αυτοκίνητά τους. 
Ωστόσο, φέρεται να εμμένουν πως αυτό δεν επετεύχθη, καθώς εμποδίστηκαν από το αυτοκίνητο της άλλης πλευράς, που με βάση τα όσα φέρεται να λένε, τους επιτέθηκε πρώτη. 

Από την άλλη, οι τέσσερεις νεαροί μεταξύ των οποίων είναι και ο φερόμενος ως δράστης του μαχαιρώματος, φέρεται να υποστηρίζουν ότι βρίσκονταν σε άμυνα κατά την συμπλοκή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 19χρονου. 

Eπιπλέον, φέρεται επίσης να υποστηρίζουν στις καταθέσεις τους ότι υπήρχε αισθητή αριθμητική δυσαναλογία μεταξύ τους, καθώς ενώ οι ίδιοι ήταν τέσσερεις, οι οπαδοί της έτερης ομάδας ήταν περίπου 10. 

Σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας του τραυματία 
Στο μεταξύ, ο 19χρονος τραυματίας που παραμένει στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Χανίων αποσωληνώθηκε σήμερα, με την κατάστασή του να παραμένει σταθερή.
Το θύμα -που τραυματίστηκε σοβαρά στην άνω πλευρά της κοιλιακής χώρας, κοντά στην περιοχή της καρδιάς- υπεβλήθη από την πρώτη στιγμή σε θωρακοχειρουργική επέμβαση, ώστε να αντιμετωπιστούν τα τραύματα από το μαχαίρι, αλλά και για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγείας του. Μάλιστα οι θεράποντες ιατροί του κρίνουν πως εάν δεν υπάρξουν απρόοπτα και επιπλοκές, ο 19χρονος αναμένεται τις επόμενες ώρες να μεταφερθεί από την Εντατική στην χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Χανίων. 






ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη