Καθαρά Δευτέρα με χιονοπτώσεις


Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα 15/03 καθώς αναμένεται κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας, μικρή πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις άνεμοι.

Πιο αναλυτικά:

Το Σάββατο 13/03 θα επικρατήσει ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με αυξημένες μόνο νεφώσεις στα δυτικά και νότια. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο η οποία θα είναι ιδιαίτερα αισθητή στη Βόρεια Ελλάδα, και θα κυμανθεί από 0°C έως 17°C στα βόρεια ηπειρωτικά, από 2°C έως 19°C στα κεντρικά και δυτικά τμήματα, από 4 έως 20°C στα νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη, και από 10°C έως 16°C στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι 3-4 Μποφόρ στα ηπειρωτικά από μεταβλητές διευθύνσεις και στα πελάγη έως 5 μποφόρ από νότιες κυρίως διευθύνσεις.

Την Κυριακή 14/03 προβλέπεται σταδιακή αλλαγή του καιρού με αύξηση των νεφώσεων και εκδήλωση βροχοπτώσεων κυρίως στη Δυτική και Νότια Ελλάδα. Τοπικές ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας θα εκδηλωθούν το απόγευμα και το βράδυ και στη Μακεδονία και τη Θράκη. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή εκτός από τα νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα όπου θα υποχωρήσει 4-5 βαθμούς σε σχέση με το Σάββατο 13/03. 
Στη Βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 2°C έως 16°C, από 5°C έως 18°C στα κεντρικά και δυτικά τμήματα, από 6 έως 16°C στα νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη, και από 10°C έως 15°C στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα. 
Οι άνεμοι το πρωί της Κυριακής 14/03 αναμένονται γενικά ασθενείς και θα ενισχυθούν προοδευτικά από τις απογευματινές ώρες φτάνοντας τα 6-7 Μποφόρ στο Αιγαίο πνέοντας από νότιες διευθύνσεις.


Την Καθαρά Δευτέρα 15/03 αναμένουμε κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους και τις βροχοπτώσεις στα δυτικά, βόρεια και ανατολικά τμήματα, με εκδήλωση τοπικά ισχυρών καταιγίδων κυρίως μετά το μεσημέρι. 
Στη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι βροχοπτώσεις θα είναι κατά περιόδους ισχυρές, συνοδεία ισχυρών ανέμων. 
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά πάνω από τα 1200 – 1400 μ υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα κυμανθεί στα βόρεια από 0°C έως 12°C, από 2°C έως 13°C στα κεντρικά και δυτικά τμήματα, από 5 έως 13°C στα νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη, και από 12°C έως 15°C στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις σε όλη τη χώρα 6-7 Μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 8-9 Μποφόρ κυρίως από δυτικές διευθύνσεις.





 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη