Κορωναϊός : " 300 χιλιάδες νεκροί στην χώρα μας- H μεγαλύτερη γενοκτονία στην ιστορία μας, να ζητήσει συγνώμη ο Πρόεδρος "

Κορωναϊός : " 300 χιλιάδες νεκροί στην χώρα μας- H μεγαλύτερη γενοκτονία στην ιστορία μας, να ζητήσει συγνώμη ο Πρόεδρος "
Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα επέκρινε τον νυν πρόεδρο της χώρας Ζαΐχ Μπολσονάρου για τον τρόπο που διαχειρίζεται την πανδημία covid-19, λέγοντας ότι πρέπει «να ζητήσει συγγνώμη» και κάνοντας λόγο για «τη μεγαλύτερη γενοκτονία στην Ιστορία» της χώρας, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα από το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
«Την Τρίτη 3.158 άνθρωποι πέθαναν λόγω covid-19 στη Βραζιλία, πρόκειται για τη μεγαλύτερη γενοκτονία της Ιστορίας μας. Η προσοχή μας δεν θα πρέπει να είναι στραμμένη στις εκλογές του χρόνου, αλλά στη μάχη κατά του ιού και στον εμβολιασμό του πληθυσμού. Πρέπει να σώσουμε τη Βραζιλία από την covid-19», εκτίμησε ο Λούλα, ο οποίος πλέον μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2022.

Τη Δευτέρα στη Βραζιλία καταγράφηκαν για πρώτη φορά περισσότερα από 100.000 νέα κρούσματα covid-19, ενώ από την πανδημία έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι.

Εξάλλου η χώρα καταγράφει τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων και κρουσμάτων covid-19 μετά τις ΗΠΑ.
«Ένας Pρόεδρος δεν μπορεί να τα γνωρίζει όλα. Αλλά (ο Μπολσονάρου) θα έπρεπε να έχει την ταπεινότητα να συμβουλευθεί ανθρώπους που γνωρίζουν περισσότερα από εκείνον», σχολίασε ο Λούλα.

Ο νυν πρόεδρος θα έπρεπε, σύμφωνα με τον ίδιο, «να συνομιλήσει με επιστήμονες, γιατρούς, κυβερνήτες και υπουργούς Υγείας προκειμένου να καταρτίσει ένα σχέδιο για να νικήσει την covid-19», εκτίμησε ο Λούλα. Ο Μπολσονάρου, αν και πλέον φορά μάσκα, «δεν παίρνει σοβαρά υπόψη του την covid», κατήγγειλε ο πρώην πρόεδρος.


Ο Λούλα εξαπέλυσε σκληρές κατηγορίες εναντίον του Μπολσονάρου: «Δεν πιστεύει στον εμβολιασμό, δαπάνησε μια περιουσία για ένα φάρμακο που ονομάζεται υδροξυχλωροκίνη, ακόμη και αφού αποδείχθηκε ότι δεν προσφέρει κάτι».

«Χαρακτήριζε όσους φορούσαν μάσκες 'ομοφυλόφιλους'. Επί ένα χρόνο δεν αντιμετώπιζε με σοβαρότητα τον ιό και μας έλεγε ψέματα. Επί ένα χρόνο, προκαλούσε όλους όσοι δεν συμφωνούσαν μαζί του», κατήγγειλε.

«Αν είχε το μεγαλείο, θα ζητούσε συγγνώμη από τις οικογένειες των 300.000 νεκρών από covid και τους εκατομμύρια ανθρώπους που μολύνθηκαν», τόνισε ο Λούλα.

«Είναι δική μας ευθύνη, των Βραζιλιάνων, να σταματήσουμε αυτό τον άνδρα και να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία στη χώρα», κατέληξε ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος εκτίμησε ότι «ποτέ στην Ιστορία μας δεν είχαμε έναν τόσο ανεύθυνο πρόεδρο».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη