Ποιος είναι ο 21χρονος ένοπλος που σκότωσε 10 ανθρώπους εισβάλλοντας σε σούπερ μάρκετ, σήμερα Τρίτη στις ΗΠΑ


Ενας 21χρονος από την Αρβάντα, μία μικρή πόλη 20 μίλια έξω από το Ντένβερ κατηγορείται για τη δολοφονία δέκα ανθρώπων σε σούπερ μάρκετ στο Μπόλντερ του Κολοράντο των ΗΠΑ. Ο ύποπτος Άχμαντ Αλ Αλίουι Αλίσα φέρεται να είναι εκείνος που άνοιξε πυρ στο κατάστημα King Soopers το απόγευμα της Δευτέρας και δολοφόνησε δέκα ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και έναν αστυνομικό.

Ο 21χρονος νοσηλεύεται καθώς τραυματίστηκε και ο ίδιος στο πόδι κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών. Η κατάσταση της υγείας του παραμένει σταθερή και μόλις κριθεί από τους γιατρούς ότι δεν διατρέχει κίνδυνο αναμένεται να μεταφερθεί στη φυλακή, όπως δήλωσε η Μάρις Χέρολντ, επικεφαλής της Αστυνομίας του Μπόλντερ.

Τα θύματά του ήταν ηλικίας από 20 έως 65 ετών. 
Μεταξύ αυτών ήταν και ο Έρικ Τάλεϊ, 51χρονος αστυνομικός και πατέρας επτά παιδιών. 
Σύμφωνα με τον πατέρα του θανόντα αστυνομικού, ο Τάλεϊ είχε αρχίσει να αναζητά μια λιγότερο επικίνδυνη δουλειά.

Αδιευκρίνιστα τα κίνητρα του δράστη
«Θα ήταν πρόωρο να βγάλουμε οποιοδήποτε συμπέρασμα αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Μάικλ Σνάιντερ, πράκτορας του FBI, όταν ρωτήθηκε για τα κίνητρα του δράστη. Ωστόσο, η Αστυνομία θεωρεί πως ο 21χρονος έδρασε μόνος του.
Η επίθεση της Δευτέρας προστίθεται στη μακρά λίστα των πολύνεκρων επιθέσεων με πυροβόλα όπλα στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Μεταξύ αυτών ήταν η σφαγή στο Λύκειο Κολουμπάιν, το 1999 και η επίθεση μέσα σε κινηματογράφο στην Ορόρα το 2012. 
«Η καρδιά μου πονά σήμερα. Όχι μόνο χάσαμε 10 ζωές, αλλά είναι μια πραγματική φρίκη και τρόμος για όλους μας» είπε ο κυβερνήτης Τζάρεντ Πόλις.




Δραματικές οι περιγραφές από αυτόπτες μάρτυρες
Οι αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τις στιγμές χάους και τρόμου που βίωσαν μέσα στο κατάστημα. Ο Ράιαν Μπορόφκσι, 37 ετών, είχε μόλις αγοράσει μια κούτα αναψυκτικά και μια σακούλα πατατάκια όταν άκουσε τους πυροβολισμούς και έτρεξε πανικόβλητος προς την πίσω πόρτα του σουπερμάρκετ. «Ήταν τρομακτικό. Η γρηγορότερη άσκηση για πυρκαγιά που έχω δει ποτέ» είπε.

Η 42χρονη Σάρα Μουνσάντοου, η οποία βρισκόταν στο ταμείο του σούπερ μάρκετ με τον ενήλικο γιο της, τον Νίκολας, όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί. «Του είπα, Νίκολας, σκύψε. Και εκείνος έσκυψε. Και ακούσαμε επαναλαμβανομένους πυροβολισμούς… και του είπα, Νίκολας, τρέχα», περιέγραψε η γυναίκα. Η γυναίκα τόνισε πως προσπάθησε να βοηθήσει έναν άνθρωπο που είδε πεσμένο στο πεζοδρόμιο έξω από το κατάστημα, αλλά ο γιος της την τράβηξε για να προλάβουν να φύγουν. «Δεν μπορούσα να βοηθήσω κανέναν», είπε κλαίγοντας με λυγμούς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη