"Αλλαξε δολίως διάταξη, ώστε να μετατραπεί η δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα"

Οι πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, για την μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα από την προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν μπει στο «στόχαστρο» της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας.


Από την Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας εξετάζεται εάν έχουν προκύψει νεότερα στοιχεία που να δικαιολογούν την ανάσυρση από το αρχείο σχετικής δικογραφίας που είχε σχηματιστεί στο παρελθόν με αφορμή ανάλογες δηλώσεις του κ. Κοντονή.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης στις αρχές Μαρτίου του 2021 είχε ρίξει νέες «βόμβες» για τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα λίγο πριν τις εκλογές του Ιουλίου του 2019 μιλώντας στο Action 24 και στην εκπομπή «Aντιθέσεις».

«Μίλησα και πλήρωσα για τις αλήθειες που είπα. Ψηφίστηκαν 1.000 άρθρα σε μια συνεδρίαση. Και άλλαξε δολίως διάταξη κειμένου να μετατραπεί η δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα. Υπήρξε σκοπιμότητα, το λέω ευθέως έτσι ώστε κάποιες δίκες να οδηγηθούν στο αρχείο προεκλογικά. Έχω υπόψιν μου συγκεκριμένες υποθέσεις και αν με καλέσει οποιαδήποτε δημόσια αρχή ή η δικαιοσύνη είμαι έτοιμος να καταθέσω. Εάν κληθώ θα τα πω αυτά τα οποία γνωρίζω, θα τα καταθέσω» ανέφερε ο κ. Κοντονής.


«Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Κοντονή δημιουργούν μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ», σχολιάζει ανακοίνωση τού Γραφείου Τύπου του ΚΙΝΑΛ.
«Από τις δηλώσεις του προκύπτει ότι οι αλλαγές που έγιναν στον Ποινικό Κώδικα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Τσίπρα, οδηγούν στο να μη στερηθεί τα πολιτικά της δικαιώματα η ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής».

Το Κίνημα Αλλαγής, επιπλέον, τονίζει ότι «με δεδομένο πως ο κ. Κοντονής δηλώνει ότι το είχε επισημάνει, προκύπτει ότι η επιλογή αυτών των απαράδεκτων αλλαγών ήταν απόλυτα συνειδητή. Γι’ αυτό και είναι υπόλογοι».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη