Σε γενικό lockdown η Ιταλία για το Πάσχα των Καθολικών


Αυστηροποίηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού σε περιοχές της Ιταλίας και γενικό lockdown για το Πάσχα των Καθολικών ετοιμάζει η νέα ιταλική κυβέρνηση, σύμφωνα με το Reuters.

Σε προσχέδιο νομικού διατάγματος που αποκάλυψε το πρακτορείο την Παρασκευή, η κυβέρνηση Ντράγκι φαίνεται να επιβάλλει αυστηρό εθνικό λόκνταουν το τριήμερο από 3 έως 5 Απριλίου, με τους πολίτες να μπορούν να βγουν από το σπίτι τους μόνο για εργασία ή λόγους υγείας και ανάγκης.

Το προσχέδιο προβλέπει ακόμη ότι από τις 15 Μαρτίου επιβάλλονται αυξημένοι περιορισμοί και στις περιοχές χαμηλού κίνδυνου, τις λεγόμενες κίτρινες, με σημαντικό περιορισμό στις μετακινήσεις μεταξύ πόλεων και το κλείσιμο εστιατορίων και μπαρ, καθώς η χαλαρότερη προσέγγιση φαίνεται ότι έχει δυσκολέψει πολύ την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Με μόνη εξαίρεση την Σαρδηνία, η οποία παρουσιάζει πολύ μικρό αριθμό μολύνσεων, όλες οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας αναμένεται να μετατραπούν σε πορτοκαλί και κυρίως κόκκινη ζώνη. Αυτό σημαίνει οτι οι μετακινήσεις θα γίνονται αποκλειστικά για λόγους αποδεδειγμένης ανάγκης και οτι η λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων θα επιτρέπεται μόνο για καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης και για λίγα άλλα, όπως βιβλιοπωλεία και καταστήματα με παιχνίδια.


Πριν μερικές ημέρες η Ιταλία έγινε η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πάνω από 100.000 νεκρούς από κορωνοϊό, με τις μεταλλάξεις να σαρώνουν τη χώρα.

Το νομικό διάταγμα αναμένεται να εγκριθεί εντός της Παρασκευής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη