Αλβανικό supercar 850 αλόγων

Πριν από περίπου τρεις μήνες ο Qendrim Thaqi, ιδιοκτήτης της Arrera Automobili, είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να δημιουργήσει το πρώτο αλβανικό supercar.

Πρόκειται για το Illyrian Pure Sport, το οποίο θα κινείται από έναν V8 twin-turbo των 6,2 λίτρων απόδοσης 850 PS. Η κίνηση θα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη (Tremec), επιτρέποντας στο μοντέλο να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 2,7 sec, ενώ η τελική αντιστοιχεί σε 375 χλμ./ώρα.

Τώρα φαίνεται πως προχωρά τις σκέψεις του ένα βήμα παρακάτω, καθώς παρουσίασε και το SD+, με έναν V8 7,0 λίτρων, σχεδιασμένο από τον Wolfgang Kizler που αποδίδει 1.825 ίππους και 1.500 Nm που θα έχουν να μετακινήσουν μόλις 1.230 κιλά. Στα χαρτιά το SD+ μπορεί να πιάσει τα 500 χλμ./ώρα και για αυτό υπάρχει και το D στην ονομασία του, που στα λατινικά είναι το 500.




Το όνειρο γίνεται εφιάλτης ;
Παρά τις μεγάλες βλέψεις του Qendrim Thaqi, η υλοποίηση του όλου πρότζεκτ φαίνεται πως δεν αποτελεί μια εύκολη υπόθεση και το όνειρο δεν είναι απίθανο να μετατραπεί σε εφιάλτη.


Ο λόγος έγκειται στις δυσκολίες που έχει συναντήσει ο ισχυρός άνδρας της Arrera Automobil να εξασφαλίσει τους πόρους που θα επιτρέψουν την κατασκευή ενός από τα δύο μοντέλα.




Αναλυτικότερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ομάδα μηχανικών έχει ήδη στελεχωθεί, αλλά οι διαπραγματεύσεις με διάφορους επενδυτές δεν έχουν καρποφορήσει. Προς το παρόν, επομένως, το εγχείρημα φαίνεται πως έχει παγώσει.


Υπενθυμίζεται πως τη σχεδίαση του αλβανικού supercar, Illyrian Pure Sport, ανέλαβε ο ιδρυτής της εταιρείας, αντλώντας έμπνευση από τα μοντέλα των δημοφιλέστερων premium κατασκευαστών (π.χ. Ferrari). Για το SD+ εμπνεύστηκε από τα μονοθέσια της F1, ειδικά σε ότι αφορά την αεροδυναμική του.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη