Εφυγε από την ζωή ο Charles Grodin

Εφυγε από την ζωή ο Charles Grodin
Ένας ηθοποιός υψηλών δυνατοτήτων, που μπορεί να μην κατάφερε να γίνει αυτό που λέμε «μεγάλο αστέρι του Χόλιγουντ», ξεχώρισε, ωστόσο με τις ερμηνείες του κυρίως σε δεύτερους ρόλους, ο Τσαρλς Γκρόντιν έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή, σε ηλικία 86 ετών.

Έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στα μέσα της δεκαετίας του 50 στην κινηματογαφική μεταφορά από την Disney του πασίγνωστου μυθιστορήματος του Ιουλίου Βέρν «20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα» για να συνεχίσει δουλεύοντας στο θέατρο αλλά και στην τηλεόραση. Είχε μάλιστα την ευκαιρία να βρεθεί, σε εκείνα τα νεανικά του χρόνια, στην ίδια σκηνή με τον Άντονι Κουίν αλλά και την τύχη να αποτελεί κομμάτι μιας του δημοφιλέστατου ψυχολογικού θρίλερ του Ρομάν Πολάνσκι «Το Μωρό της Ρόζμαρι», παίζοντας έναν μικρό ρόλο.

Στις αρχές του '70 ήρθε ο πρώτος πρωταγωνιστικός του ρόλος, στην ρομαντική κομεντί «The Heartbreak Kid», για την ερμηνεία του στην οποία ήταν υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα, για να εμφανιστεί τα επόμενα χρόνια σε πολλές ακόμη επιτυχημένες ταινίες μεταξύ των οποίων ο «Κινγκ Κονγκ», «Ο παράδεισος μπορεί να περιμένει», «Αληθινή Ζωή».

Διαρκής και αξιόλογη όμως ήταν και η τηλεοπτική του παρουσία. Εμφανίστηκε σε πολλά τηλεοπτικά σόου όπως τα «Saturday Night Live», «The Tonight Show» και « Late Night With David Letterman» κλέβοντας τις εντυπώσεις με τα σκετς και τα αστεία του αλλά και σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές ανάμεσα στις οποίες και οι «Νόμος και Τάξη» κ.α.

Αγαπήθηκε ιδιαίτερα πάντως για τον ρόλο του Τζορτζ Νιούτον, του πατέρα της οικογένειας που φιλοξένησε τον Μπετόβεν, ένα αξιολάτρευτο κουτάβι Αγίου Βερνάρδου, που παρά τις αρχικές του αντιρρήσεις και επιφυλάξεις κατάφερε να τον κάνει και αυτόν να τον λατρέψει και να τον σώσει από τους επίδοξους βασανιστές του.

Ο ίδιος πάντως δήλωνε απόλυτα ικανοποιημένος από την καριέρα που κατάφερε να διαγράψει: «Ποτέ δεν παραπονιέμαι για τίποτα γιατί ξέρω τί ακριβώς συμβαίνει γύρω μου και γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλοί εξαιρεικά ταλαντούχοι άνθρωποι που δεν κατάφεραν ποτέ να βρουν δουλειά στην σόου μπιζ» είχε δηλώσει με νόημα σε παλαιότερη συνέντευξή τού υπογραμμίζοντας μάλιστα πως ο ίδιος μπορεί να διαχειριστεί την απόρριψη με ψυχραιμία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη