Διαδικτυακή δημόσια εκδήλωση, ενάντια στην καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ


Ανάστατη είναι η κοινωνία της Θεσσαλονίκης μετά την έγκριση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας λειτουργίας καύσης απορριμμάτων στην τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ, με τη χρήση των καρκινογόνων RDF και SRF.

Γεγονός είναι ότι η κυβέρνηση δρομολογεί ολοταχώς σε όλη την Ελλάδα τη μαζική καύση απορριμμάτων δίνοντας το πράσινο φως σε περιφερειακές και δημοτικές αρχές να κατασκευάσουν μονάδες καύσης στις τεράστιες μονάδες επεξεργασίας που θα δημιουργηθούν.

Στη Θεσσαλονίκη συγκεκριμένα προβλέπονται δυο μεγάλες ΜΕΑ. Στην ήδη επιβαρυμένη λόγω του ΧΥΤΑ Μαυροράχη του Λαγκαδά και στον Άγιο Αντώνιο.

Η Επιτροπή αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην καύση απορριμμάτων διοργανώνει διαδικτυακή δημόσια εκδήλωση με θέμα «οι επιπτώσεις της καύσης των απορριμμάτων στο περιβάλλον, την υγεία, την κοινωνία και η εναλλακτική λύση» την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021, ώρα 8.00 μμ.

Εισηγητές:

- Κώστας Νικολάου Δρ. χημικός Οικολογίας και Κ.ΑΛ.Ο. ΑΠΘ
- Βασίλης Ντόβολης, ιατρός πνευμονολόγος
- Φωτεινή Καλαϊτζή, Χημικός Μηχανικός, εκπρόσωπος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος ευρύτερης περιοχής Λαγκαδά.
- Πέτρος Τσιβίδης, Τ.Ε. Μηχανικός, εργαζόμενος Δήμου Καλαμαριάς, μέλος Γ.Σ. ΕΔΟΘ
- Ηλίας Σμήλιος, εκπαιδευτικός, Γραμματέας Ζ΄ Συλλόγου Π.Ε., μέλος της Επιτροπής αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην καύση απορριμμάτων.

Συντονιστής:
- Γιάννος Νικολαου, Πολιτικός Μηχανικός, μέλος της Επιτροπής αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην καύση απορριμμάτων

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Facebook https://m.facebook.com/events/479565483268648/
αλλά οποία η όποιος επιθυμεί να συμμετέχει μέσω zoom, μπορεί να συνδεθεί μέσω του παρακάτω συνδέσμου: https://bit.ly/2RitqOJ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη