Παραλλήρημα Ερντογάν : " Κατάρα στην Αυστρία, αιματοβαμμένος ο Μπάιντεν"


Ο Ερντογάν κατηγορεί τις ΗΠΑ και την Αυστρία για υποστήριξη του Ισραήλ

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι ο Μπάιντεν "γράφει ιστορία με ματωμένα χέρια" μετά την έγκριση από τις ΗΠΑ των πωλήσεων όπλων στο Ισραήλ. Επίσης, κατήγγειλε την Αυστρία για τη σημαία της Ισραηλινής αλληλεγγύης την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ερντογάν επέκρινε μια συμφωνία όπλων μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ, καθώς και την ανοιχτή υποστήριξη της Αυστρίας προς τη χώρα
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τη Δευτέρα την Αυστρία και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την στάση τους στην τρέχουσα σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων.

Είπε ότι ο Μπάιντεν "γράφει ιστορία με ματωμένα χέρια" λόγω της υποστήριξής του προς το Ισραήλ. Τα σχόλιά του, τα οποία έγιναν σε τηλεοπτική ομιλία τη Δευτέρα, αντιπροσώπευαν μία από τις ισχυρότερες επιθέσεις του εναντίον του Μπάιντεν από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο.

Ο Ερντογάν επέκρινε επίσης την Αυστρία για τη σημαία του Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα. "Κατάρα στην Αυστρία για την ανάρτηση της σημαίας του ισραηλινού τρομοκρατικού κράτους", δήλωσε ο Ερντογάν. "Το Αυστριακό κράτος φαίνεται να προσπαθεί να κάνει τους Μουσουλμάνους να πληρώσουν το τίμημα, για τον ρόλο του στο Ολοκαύτωμα."

Ο Ερντογάν, ένας φανατικός υβριστής του Ισραήλ, έχει επικοινωνήσει με τους παγκόσμιους ηγέτες την περασμένη εβδομάδα, ζητώντας από τις κυβερνήσεις να αναλάβουν δράση εναντίον του Ισραήλ. Ωστόσο, πέρασε τους τελευταίους μήνες προσπαθώντας να επιδιορθώσει τις σχέσεις με την Ουάσινγκτον και να έρθει σε επαφή με δυτικούς συμμάχους μετά από ένα χρόνο διαφωνιών.

Κριτική των πωλήσεων όπλων
Μιλώντας μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Τούρκος ηγέτης επέκρινε την έγκριση των πωλήσεων όπλων από το Μπάιντεν στο Ισραήλ.
"Γράφετε ιστορία με τα ματωμένα σας χέρια σε αυτό το περιστατικό που είναι μια σοβαρή, δυσανάλογη επίθεση στη Γάζα, η οποία οδηγεί στο μαρτύριο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων", είπε. "Μας αναγκάσατε να το πούμε αυτό. Επειδή δεν μπορούμε πλέον να παραμείνουμε σιωπηλοί."

Ο Μπάιντεν εκφράζει υποστήριξη για την κατάπαυση του πυρός Ισραήλ-Χαμάς.
Η κυβέρνηση Μπάιντεν ενέκρινε τη Δευτέρα την πιθανή πώληση 735 εκατομμυρίων δολαρίων (602 εκατομμύρια ευρώ) σε όπλα καθοδήγησης ακριβείας στο Ισραήλ, σύμφωνα με πηγές του Κογκρέσου.

"Σήμερα είδαμε την υπογραφή του Μπάιντεν για τις πωλήσεις όπλων στο Ισραήλ", είπε. "Τα εδάφη της Παλαιστίνης πλημμυρίζουν με διωγμούς, βάσανα και αίμα, όπως πολλά άλλα εδάφη που έχασαν την ειρήνη με το τέλος των Οθωμανών."
Το Ισραήλ έκανε αρκετές αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα τη Δευτέρα, ενώ Παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν ρουκέτες στις πόλεις του Ισραήλ.

Οι επικριτές από όλες τις πλευρές, συμπεριλαμβανομένου του Μπάιντεν, ζήτησαν κατάπαυση του πυρός στη σύγκρουση, η οποία στοίχισε τη ζωή πάνω από 200 Παλαιστινίων και 10 Ισραηλινών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη