Θεσσαλονίκη : Βουλγαρική εταιρεία τα γυρίσματα της ταινίας με τον Μπαντέρας

SHARE:Η " Boyana Film Studios " ανέλαβε το γύρισμα της ταινίας σε στούντιο που χτίζει στην Θεσσαλονίκη.
Η ιστορία της ταινίας - μέρος της οποίας θα γυριστεί στην Θεσσαλονίκη και ανάμεσα στους ηθοποιούς της θα είναι και ο Αντόνιο Μπαντέρας - εκτυλίσσεται στο Μαϊάμι της Φλόριντα.
Οι Βούλγαροι στους οποίους περιέλθει η ιδιοκτησία των εγκαταστάσεων που χτίζονται τα στούντιο στην περιοχή της Θέρμης, φιλοδοξούν να γυρίσουν πολλές παραγωγές στην χώρα μας.

Τα Nu Boyana Film Studios αποτελούν μέλος του ομίλου Nu Image, στον οποίο ανήκει και η αμερικανική εταιρία παραγωγής Millenium Pictures. Ο υφυπουργός ξεναγήθηκε στις Επικεφαλής και ιδρυτές του Ομίλου, οι κύριοι Avi και Yariv Lerner, 
Το νέο στούντιο στη Θεσσαλονίκη θα διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές και εξοπλισμό (π.χ. soundstages, postproduction και CGI), προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της Millennium films, αλλά και άλλων διεθνών εταιριών παραγωγής. 

Για τη συγκεκριμένη επένδυση τα Nu Boyana studios συνεργάζονται με τον Ελληνο-Αμερικάνο επιχειρηματία Ιωάννη Καλαφάτη, ιδιοκτήτη των κινηματογραφικών στούντιο York films στη Νέα Υόρκη». 

Καθ’ όλη την διάρκεια του δεύτερου εγκλεισμού, το ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων & Επικοινωνίας) δεν σταμάτησε να εργάζεται συστηματικά μαζί με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη με στόχο την προσέλκυση ξένων παραγωγών στη χώρα μας.

Μέσα στις ημέρες του εορτασμού του Πάσχα και ενώ ήταν ήδη γνωστό ότι η άρση του lockdown βρίσκεται κοντά, ο Πάνος Κουάνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ, συζητώντας με ανθρώπους της Millennium Μedia έμαθε για ένα έτοιμο σενάριο, η ιστορία του οποίου τοποθετείται στην πολυχρησιμοποιημένη (κινηματογραφικά) Γαλλική Συνοικία της Νέας Ορλεάνης. Το ερώτημα των ανθρώπων της Millennium ήταν αν αυτή η ιστορία θα μπορούσε να γυριστεί στη Βόρεια Ελλάδα.

Ελληνοβουλγαρική «συμμαχία»
Η εν λόγω ταινία τιτλοφορείται «Barracuda», είναι περιπέτεια και έχει ως πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας σε ρόλο γκάνγκστερ. Οσο για τον λόγο για τον οποίο η Millennium Media ήθελε τη Βόρεια Ελλάδα, στην οποία ούτως ή άλλως επιδιώκει γενικότερα να επενδύσει, είναι επειδή στη γειτονική Βουλγαρία βρίσκονται τα δικά της NU Boyana Στούντιο, εκεί όπου έχουν γυριστεί πάρα πολλές αμερικανικές παραγωγές, από τη «Μαύρη Ντάλια» του Μπράιαν Ντε Πάλμα, ως την τριλογία «Ο Ολυμπος έπεσε», «Το Λονδίνο έπεσε» και «O φύλακας άγγελος έπεσε» με τον Τζέραρντ Μπάτλερ.

Για τη Millennium Media η Βόρεια Ελλάδα αποτελεί ιδανικό χώρο για γυρίσματα και για πρακτικούς λόγους: λόγω γεωγραφικής τοποθεσίας, η πρόσβαση για μεταφορά εξοπλισμού από τη Βουλγαρία είναι πολύ πιο εύκολη από αλλού. Βέβαια, με το άκουσμα της πόλης της Νέας Ορλεάνης το μυαλό του κ. Κουάνη πήγε αυτομάτως σε έλη, βάλτους και αλιγάτορες, οπότε τα πράγματα σκούρυναν σε ό,τι αφορά τα γυρίσματα στη χώρα μας. Ωστόσο, η Millennium του έστειλε το σενάριο και διαβάζοντάς το ο κ. Κουάνης είδε ότι θα μπορούσε να γίνει μια στοιχειώδης έρευνα για την ανεύρεση τουλάχιστον μιας τοποθεσίας (ο αλιγάτορας φυσικά δεν συζητούνταν).

Η Θεσσαλονίκη έγινε… Μαϊάμι
Οι άνθρωποι της Millennium ήρθαν στην Ελλάδα και μέσω του Film Office της Κεντρικής Μακεδονίας και του τομεάρχη Τουρισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρου Θάνου, έλεγξαν περιοχές όπως το Δέλτα του Αξιού και πολύ απλά ενθουσιάστηκαν. Πρώτο τηλεφώνημα στον σταρ της ταινίας, τον Αντόνιο Μπαντέρας, για το αν θέλει να έρθει στην Ελλάδα για δουλειά – και ναι θέλει, γιατί ο ισπανός ηθοποιός αγαπά τη χώρα μας. Δεύτερο τηλεφώνημα, το ίδιο ερώτημα, στον αυστραλό σκηνοθέτη της ταινίας Ρίτσαρντ Χιουζ – και ναι, θέλει κι αυτός να έρθει στην Ελλάδα για δουλειά (ο Ρίτσαρντ Χιουζ είναι αδελφός του σκηνοθέτη Πάτρικ Χιουζ).

Εφόσον λοιπόν δύο από τα πρόσωπα-κλειδιά αυτής της παραγωγής ήθελαν να έρθουν να δουλέψουν στην Ελλάδα, άρχισε μια νέα συζήτηση από την οποία προέκυψε η ιδέα της αλλαγής του σεναρίου. Η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης θύμιζε στους παραγωγούς τη Φλόριδα των Ηνωμένων Πολιτειών. Αποφασίστηκε ο δραματουργικός χώρος της ταινίας «Barracuda» να αλλάξει από Νέα Ορλεάνη, Λουιζιάνα σε… Μαϊάμι, Φλόριδα! Κανένα πρόβλημα για τον σεναριογράφο, που δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον σκηνοθέτη Ρίτσαρντ Χιουζ, σε συνεργασία με τον Λιουκ Μπουσιέ. Το σενάριο είναι βασισμένο σε ένα άλλο σενάριο ονόματι «The Bayou» του Ντ. Πίτερ Ιλιφ. Η ηθοποιός Κέιτ Μπόσγουορθ είναι επίσης μέλος του διεθνούς καστ της ταινίας (το κάστινγκ βρίσκεται σε εξέλιξη).


Εδώ και έναν περίπου μήνα με τη συμβολή του Film Office Κεντρικής Μακεδονίας η παραγωγή άρχισε να στήνει την ταινία, η οποία θα αρχίσει να γυρίζεται τέλη του τρέχοντος Ιουνίου, όταν ο Αντόνιο Μπαντέρας θα έρθει στην πόλη. Αυτή τη στιγμή χάρη στο Film Office έχει γίνει όλο το set up office της ταινίας στη Θεσσαλονίκη, έχει μισθωθεί το catering που θα εξυπηρετήσει την ταινία κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, έχει κλειστεί το ξενοδοχείο για τη διαμονή όλου του ξένου προσωπικού και, το κυριότερο, έχουν γίνει προσλήψεις ελλήνων εργαζομένων σε όλους τους τομείς της ταινίας. Συμπτωματικά, την ίδια ημέρα της κουβέντας μας με τον κ. Κουάνη η Millennium ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για την υπαγωγή του έργου στις προβλέψεις του Cash Rebate (επιστροφή φόρου μετρητών στις επιλέξιμες δαπάνες) στο ΕΚΟΜΕ.

Η συνεργασία ανάμεσα στο Film Office της Κεντρικής Μακεδονίας και στο ΕΚΟΜΕ έχει υπάρξει άψογη και η προσωπική συνδρομή τόσο του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα όσο και του υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη πολύτιμη. Το Film Office είναι ένα νευραλγικό «network» συντονισμού που βρίσκεται σε επικοινωνία με όλους τους φορείς, ιδιωτικούς και δημόσιους, που μπορούν να εξυπηρετήσουν μια ταινία – από τον δήμο και το λιμάνι μέχρι το αεροδρόμιο ή τις Εφορείες Αρχαιοτήτων. «Το «Barracuda» είναι μια τεράστια πρόκληση για εμάς διότι με αυτή την ταινία ουσιαστικά εγκαινιάζεται η συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τα στούντιο NU Boyana» ανέφερε ο κ. Θάνος.


Το στούντιο της Θεσσαλονίκης
Η ιδιοκτησία όπου θα χτιστούν τα στούντιο της Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Θέρμης έχει ήδη αγοραστεί εξ ημισείας από τον Γιαρίβ Λέρνερ, ιδιοκτήτη των NU Boyana Studios (τα οποία ανήκουν στον όμιλο Nu Image Films που υπάγεται στη Millennium Media), και τον Γιάννη Καλαφάτη, ιδιοκτήτη των York Studios στη Νέα Υόρκη. Σε αυτή την ιδιοκτησία θα πραγματοποιηθούν επίσης γυρίσματα του «Barracuda», ενώ η πρόβλεψη για έναρξη του κτισίματος των ελληνικών στούντιο είναι «εντός του 2022», όπως μας είπε ο κ. Κουάνης. Το ΕΚΟΜΕ έχει πάρει πολύ ζεστά το θέμα της εκπαίδευσης νέων Ελλήνων στα στούντιο NU Boyana ούτως ώστε να έχουν το know how από τη στιγμή που θα γίνουν τα εδώ στούντιο. «Για όλους μας, το «Barracuda» είναι το μεγάλο τεστ» είπε ο κ. Κουάνης. «Αν όλα πάνε καλά και με το δεδομένο ότι θα υπάρχουν και τα στούντιο στην Ελλάδα η Millennium Media έχει στόχο, αρχομένης από φέτος και κάθε χρόνο, να φέρνει τουλάχιστον δύο με τρεις ταινίες για γυρίσματα στη χώρα μας».
Με πληροφορίες από το "Βήμα"

Απέκτησε e-shop ΔΩΡΕΑΝ

Μέλι Γεωργάκα

Μέλι Γεωργάκα
Αρναία Χαλκιδικής

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ]$type=three$m=0$readmore=hide$va=0$l=0$sn=0$hide=home$c=12

Όνομα

Αγιον Ορος Άγιος Μάμας Αγιος Παΐσιος Άγιος Στυλιανός Αγορά Μοδιάνο Αγρίνιο Αδωνις Γεωργιάδης αεροδρόμιο Μακεδονία Αθηνά Ωνάση Αθλητικα Αθλητικά Αϊτή Αλγερία Αλκης Κούρκουλος Αλλαγή ώρας 2021 Αλόννησος Αμυνα άμυνα Αμφιλοχία Αμφίπολη αναισθησιολόγος Ανδρέας Μικρούτσικος Ανθή Σαλαγκούδη Αντώνης Κανάκης απαγωγή απάτη ΑΠΘ Απόστολος Γκλέτσος Απόστολος Γκλέτσος Αργολίδα Αρετή Χαρτοφύλακα ΑΡΗΣ Αρτα Αρτέμης Σώρρας Ασπροβάλτα Αστεία Αττική Αυξήσεις μισθών Αυστραλία Αυτοκινητο Αυτοκίνητο αυτοκτονία Αφγανισταν Αφγανιστάν Αφροδίτη Μπάρμπα Αχαΐα Βαλκάνια Βαρουφάκης Βασίλης Λεβέντης Βασίλης Μπισμπίκης Βελβεντό Βέλγιο Βελόπουλος Βέρτης βιτριόλι Βόλβη Βόλος Βουλγαρία Βραζιλία Γαλάζιες Σημαίες Γαλλία γάμος Γερμανία Γεωργία Γιάννης Αντετοκούνμπο Γιώργος Ανατολάκης Γκάλης Γλυκά Νερά Γνώμη γουλιανός Γρηγόρης Πετράκος Γυναικα δασική πυρκαγιά Δάφνη ΔΕΗ ΔΕΘ Δέσποινα Βανδή Δήμητρα Αγγελοπούλου Δήμητρα Λίανη Δημήτρης Παπαδημούλης Δήμος Αριστοτέλη Δημοσθένης- Δημήτριος Δεσποτίδης δημοσιοποίηση εγκληματιών δημοσκόπηση διακοπή νερού Διακοπή ρεύματος Διάστημα Διατροφή Διεθνή Δικαιοσύνη δολοφονία δολοφονία ταξιτζή Δούρου Δράμα Εβρος Εγκλημα Έγκλημα Εγνατία Οδός Εθνικής Αντιστάσεως Εκκλησία εκλογές Εκλογές 2019 Ελασσόνα Ελενα Παπαρίζου Έλενα Πολυχρονοπούλου Ελενα Ράπτη Ελενα Σαγανά Ελλαδα Ελλάδα Ελληνικό Ελληνοτουρκικά εμβόλια εμβόλιο ΕΝΦΙΑ εξαφάνιση Εξοδος έξοδος επιδόματα Επιχειρησεις Επιχειρήσεις ΕΠΟ Εργασιακά εργατικό δυστύχημα Ερέτρια Ερντογάν ΕΡΤ Εύβοια Εύοσμος Ευρωπαϊκή Ένωση ΕΦΕΤ Εφης Κακαράντζουλα εφορία Ζαγοράκης Ζάκυνθος Ζενεβιέβ Μαζαρί Ζέρβας Ζώδια Ηλεία Ημαθία ΗΠΑ Ηράκλειο Θανάσης Πλεύρης θείος Θεοφανία Παπαθωμά Θερμαϊκός Θέρμη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη απάτη Ιαπωνία ιερέας Ινδία Ιος Ισλαμιστές Ισπανία Ισραήλ Ιταλία Ιωάννα Παλιοσπύρου Ιωάννα Τούνη Ιωάννινα Καβάλα Καιρός κακοκαιρία Καλαμαριά Καλιφόρνια καραμπόλα Καρανίκας κάρτα Ελευθερίας Καστοριά κατασκήνωση Κατερίνα Καινούργιου Κατερίνη καυσωνας καύσωνας Κερατέα Κέρκυρα Κεφαλονιά Κιλκίς Κίνα ΚΙΝΑΛ Κινηματογράφος κινητό Κοζάνη κοινωνια Κοινωνία ΚΟΚ κομμωτής Κόρινθος κοροναϊός Κορωναϊός Κόσμος Κούγιας Κρήτη κρυπτονομίσματα ΚΤΕΛ Κύπρος Κωνσταντίνος Μπογδάνος Κώστας Κεντέρης Κωστής Μαραβέγιας Λαμία Λάρισα Λατινοπούλου Λέσβος Λευκορωσία Λιμενικό Σώμα λίμνη Πολυφύτου Λίνα Μενδώνη ΛΟΑΤΚΙ λογοτεχνία μαγειρική Μαϊάμι Μακεδονία Μάλτα Μαρία Ιωαννίδου Μάρω Βαμβουνάκη Μασούτης ΜΑΤ Μάτι μέδουσες Μελενίκου μέλι Μένιος Φουρθιώτης μερομήνια Μετρό Μητρόπολη Λαγκαδά Μητροπολίτης Μεσσηνίας Μιζούρι Μίκης Θεοδωράκης Μιλάνο Μίλτος Τεντόγλου Μιχάλης Βιτζηλαίος Μιχάλης Ιατρόπουλος ΜΜΕ Μουσική Μπάιντεν Μπάλλος Μπαντέρας Μπέος Μπουτάρης Μύκονος Νατάσα Κουβελά Νατάσα Παζαΐτη Ναύπακτος Ναυτιλία ΝΔ Νέα Ζηλανδία Νεοχωρούδα Νίκαια Νίκος Γαλανός Νίκος Τσουμάνης Νορβηγία Νοσοκομείο Γεννηματάς Ντίμης Κορφιάτης Ξάνθη ΟΑΣΘ οδήγηση οικοδόμοι Οικονομία όλα Θεσσαλονίκη Όλγα Κεφαλογιάννη Ολλανδία Ολυμπιάδα Χαλκιδικής Ολυμπιακοί Αγώνες Ολυμπος Παγκράτι παθολόγος παιδεία Παλλήνη Παναγιώτης Ψωμιάδης Πανελλήνιες Πανόραμα ΠΑΟΚ Πάργα Πάρος Πασχάλης Αρβανιτίδης Πάτρα Παύλος Πολάκης Περαία Περιβάλλον Περιεργα περίεργα Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Περιφερειακή οδός Πέτρος Φιλιππίδης Πέτσας Πευκοχώρι Πιερία πλατεία Αριστοτέλους πλημμύρες ποδόσφαιρο ποίηση Πολεμική Αεροπορία πολιτική Πολίχνη πόλο πορείες Πόρτο Χέλι Πούτιν πρόγνωση καιρού Πυλαία Πύργος Ηλείας πυρκαγιά Ραφήνα Ρέθυμνο Ρεντίνα Ρόδος ρομά Ρώμη Ρωσία Σάκης Αρναούτογλου Σαντορίνη ΣΕΓΑΣ σεισμός Σέρβια Σέρρες Σίνδος Σκλαβενίτης Σκόπια Σνικ Σουηδία Σοφία Βόσσου Σοφία Σακοράφα Σρι Λάνκα Στάθης Αγγελόπουλος Σταυρούπολη ΣτΕ Στέφανος Ντούσκος συγκεντρώσεις συνέδριο Συντριβή αεροσκάφους ΣΥΡΙΖΑ Σύρος Σχεσεις Σχέσεις Σώρρας ταξί Τάσος Κουράκης Ταχιάος Τεχνες-Πολιτισμος Τεχνολογία τζιχαντιστής Τζόκερ Τζούλια Αλεξανδράτου Τζούλια Νόβα Τόλης Βοσκόπουλος Τόνια Σωτηροπούλου Τουρισμος Τουρισμός Τουρκία Τριανδρία Τριαντάφυλλος Μηταφίδης Τρίκαλα Τροχαία Τροχαίο τσεκούρι Τσίπρας Τσιτσιπάς Υγεία φαγητό φακελάκι Φανή Χαλκιά Φάνης Χριστοδούλου Φθιώτιδα Φίλιππος Γλύξμπουργκ Φιλίτσα Καλογεράκου Φολέγανδρος Φύση φυσικό αέριο Φωτογραφια Φωτογραφία Φώφη Γεννηματά Χαλκηδόνα Χαλκίδα Χαλκιδικη Χαλκιδική Χανιά Χανιώτη Χαρδαλιάς Χρηστικα Χρηστικά Χριστίνα κεφάλα Χριστίνα Μπόμπα Χριστουγεννιάτικο μέρισμα Χρυσηίδα Δημουλίδου Χρυσοχοΐδης Ψινάκης ωράριο λειτουργίας Ώρες κοινής ησυχίας Aστυνομικα νεα Aegean Amber allert American Football Ant1 Belh@rra Champions League Don Leon Erdogan facebook fake news Game of chefs Hollywood Hooligans instagram Internet jewels Kamilah Chavis Lidl Lifestyle lockdown Mad Clip Media Mediterranean Cosmos missing allert Newcastle United NFL Pfizer Pink Floyd Power of Love Quiz Roger Waters SL slideshow super league Thessaloniki Pride vegan video
false
ltr
item
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!: Θεσσαλονίκη : Βουλγαρική εταιρεία τα γυρίσματα της ταινίας με τον Μπαντέρας
Θεσσαλονίκη : Βουλγαρική εταιρεία τα γυρίσματα της ταινίας με τον Μπαντέρας
Θεσσαλονίκη : Βουλγαρική εταιρεία α γυρίσματα της ταινίας με τον Μπαντέρας boyana film studios
https://1.bp.blogspot.com/-j6NXoMw45Ks/YNRvLNCavzI/AAAAAAADV90/l-MUkwTbAA44ctRlsSgg3Lp1t9NhgWRogCLcBGAsYHQ/w640-h400/nu-boyana-film-studios-5.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-j6NXoMw45Ks/YNRvLNCavzI/AAAAAAADV90/l-MUkwTbAA44ctRlsSgg3Lp1t9NhgWRogCLcBGAsYHQ/s72-w640-c-h400/nu-boyana-film-studios-5.jpg
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!
https://www.olathessaloniki.com/2021/06/Boyana-Flilm-Studios-thessaloniki.html
https://www.olathessaloniki.com/
https://www.olathessaloniki.com/
https://www.olathessaloniki.com/2021/06/Boyana-Flilm-Studios-thessaloniki.html
true
65558835043622369
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy