Σκάφη του Λιμενικού εκκενώνουν τις φλεγόμενες Ροβιές

Σκάφη του Λιμενικού εκκενώνουν τις φλεγόμενες Ροβιές
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία μεταφοράς εγκλωβισμένων πολιτών με σκάφη του Λιμενικού στις Ροβιές Εύβοιας όπου αρκετοί πολίτες για να αποφύγουν τις φλόγες κατέβηκαν στην παραλία της περιοχής.
Η πύρινη λαίλαπα πλησιάζει με ταχύτητα και αποφασίστηκε η απομάκρυνση του κόσμου με  σκάφη του Λιμενικού, παραπλέοντα ιδιωτικά σκάφη και μια "παντόφλα" που βρίσκονται στην περιοχή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες όλοι οι πολίτες είναι καλά στην υγεία τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πυροσβέστες έχουν παραταχθεί κατά μήκος του κεντρικού δρόμου στις Ροβιές περιμένοντας να αντιμετωπίσουν τις φλόγες που έχουν πλησιάσει. Περισσότερα από 20 πυροσβεστικά οχήματα έχουν παραταχθεί στον κεντρικό δρόμο στις Ροβιές δημιουργώντας μια ζώνη προστασίας για τα σπίτια οργανώνοντας με αυτό τον τρόπο την άμυνα των πυροσβεστών απέναντι στις φλόγες.

Αντιμέτωποι με τις αδηφάγες φλόγες είναι 95 πυροσβέστες, 4 πεζοπόρα τμήματα, 4 αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο, μηχανήματα έργου και υδροφόρες των ΟΤΑ, ενώ τους βοηθούν δεκάδες εθελοντές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη