"Εχουμε 50 άτομα διασωληνωμένους,το 95% ανεμβολίαστοι"

"Εχουμε 50 άτομα διασωληνωμένους,το 95% ανεμβολίαστοι"
Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο αναφοράς κορωναϊού, στο "Σωτηρία", νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ περίπου 50 άτομα, ηλικίας από 30 ετών έως και 60.

"Είναι σαφές ότι η βαριά νόσος COVID19 αφορά ανεμβολίαστους νέους πλέον. Κανένας δεν είναι άτρωτος. Όσοι επιζούν παραδέχονται πόσο λάθος ήταν που δεν εμβολιάστηκαν", γράφει σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Εντατικολόγος του ΓΝΝΘΑ "Η Σωτηρία" Γιώργος Καρλής.

"Δεν απευθύνομαι σε ψεκασμένους, σε συνωμοσιολόγους και σε άτομα που πιστεύουν ότι η γη είναι επίπεδη. Απευθύνομαι σε εκείνους που φοβούνται ή είναι διστακτικοί.
Εμβολιαστειτε! Σώστε τους εαυτούς σας και τις οικογένειες σας", καταλήγει.

Διαβάστε την ανάρτηση:
"Ειμαι Εντατικολόγος στη νέα ΜΕΘ του ΓΝΝΘΑ "Η Σωτηρία". Είμαστε μεταξύ των ΜΕΘ που έχουν νοσηλεύσει τους περισσότερους βαρέως πάσχοντες με COVID19 στην Ελλάδα.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε είμαστε γεμάτοι, δηλαδή 50 κλινες ΜΕΘ - 50 ασθενείς. Όλο αυτό το διάστημα η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών που φτάνουν σε εμάς είναι ανεμβολίαστοι. Αν το θέλετε σε ποσοστό είναι >95%. Οι ηλικίες των ασθενών μας τώρα είναι 30-60 ετών. Είναι σαφές ότι η βαριά νόσος COVID19 αφορά ανεμβολίαστους νέους πλέον. Κανένας δεν είναι άτρωτος. Όσοι επιζούν παραδέχονται πόσο λάθος ήταν που δεν εμβολιάστηκαν. Έχουν πληρώσει όμως βαρύ τίμημα. Δυστυχως για κάποιους το τίμημα είναι η ίδια η ζωή τους.

Η "γιατρειά" για τη βαριά νόσο και το θάνατο έχει βρεθεί. Λέγεται πρόληψη, λέγεται εμβόλιο. Το ρίσκο που παίρνει κάποιος κάνοντας το εμβόλιο είναι απειροελάχιστο σε σχέση με το όφελος.

Δεν έχω κανένα απολύτως συμφέρον και δεν θα κερδίσω τίποτα από αυτά που γράφω. Απλά κουράστηκα να βλέπω ανθρώπους της ηλικίας μου να "σαπίζουν" σε ένα κρεβάτι. Αυτή είναι η εμπειρία μου, αυτή η καθημερινότητα μου και την μεταφέρω. Έστω και ένας να με ακούσει θα είναι κέρδος.
Δεν απευθύνομαι σε ψεκασμένους, σε συνωμοσιολόγους και σε άτομα που πιστεύουν ότι η γη είναι επίπεδη. Απευθύνομαι σε εκείνους που φοβούνται ή είναι διστακτικοί.
Εμβολιαστείτε! 
Σώστε τους εαυτούς σας και τις οικογένειες σας".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη