Χαλκιδική : Εικόνες ντροπής, με λύματα βιολογικού στην θάλασσα


Η υπερφόρτωση του δικτύου αποχέτευσης στη Χανιώτη που προκλήθηκε από τη βλάβη σε μια από τις δύο αντλίες του βιολογικού είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει αγωγός μέσα στο χωριό και τα λύματα να φτάσουν μέχρι την παραλία με τη δυσοσμία να πνίγει όλη την περιοχή. Είναι το δεύτερο περιστατικό βλάβης στον βιολογικό καθαρισμό της Χανιώτης από τις αρχές του καλοκαιριού. Το πρόβλημα έγινε αντιληπτό το πρωί και είχε ως αποτέλεσμα τα νερά από τον βιολογικό σταθμό να χύνονται σε παραλία της περιοχής αναδύοντας έντονη δυσοσμία. 
Το πρόβλημα που έγινε αντιληπτό το πρωί αποκαταστάθηκε το μεσημέρι, αλλά για λόγους ασφαλείας έκλεισε η ακτή Παπαδιάς στους λουόμενους μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων για το πόσο επιβαρύνθηκε η ποιότητα των νερών από τα λύματα που χύθηκαν στη θάλασσα.

Το μεσημέρι ο δήμος Κασσάνδρας σε ανακοίνωσή του επισήμανε πως το πρόβλημα αποκαταστάθηκε. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του: 
«Κανονικά λειτουργεί ο βιολογικός καθαρισμός στον Χανιώτη μετά την πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος που προκλήθηκε όταν μια αντλία τέθηκε εκτός λειτουργίας. 
Η αντλία αντικαταστάθηκε ενώ καθ' όλο το διάστημα των εργασιών και προκειμένου να γίνεται ομαλά η διαδικασία της άντλησης των λυμάτων, επι τόπου έσπευσαν βυτιοφόρα του Δήμου Κασσάνδρας για να κάνουν άντληση και να αποτρέψουν την διοχέτευση λυμάτων προς τη θάλασσα στην ακτή Παπαδιάς Το πρόβλημα προέκυψε όταν μια αντλία στις εγκαταστάσεις του αντλιοστασίου του βιολογικού κάηκε με αποτέλεσμα η άντληση των λυμάτων προς επεξεργασία να διοχετευτεί σε λιγότερες αντλίες που δεν άντεξαν το μεγάλο φορτίο. Αποτέλεσμα να ξεχειλίσει ένα φρεάτιο και μικρή ποσότητα λυμάτων να διοχετευτεί προς τη θάλασσα. Ήδη έχουν ληφθεί δείγματα θαλασσινού νερού από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κασσάνδρας και έχουν σταλεί για εργαστηριακό έλεγχο. Παρακαλούνται δημότες και επισκέπτες να μην χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη παραλία στην ακτή Παπαδιάς για μπάνιο μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα από τους εργαστηριακούς ελέγχους και πιστοποιηθεί η καταλληλόλητα των νερών».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη