Οχλος ρομά λίντσαρε αστυνομικούς και κατέστρεψε περιπολικό




Οχλος ρομά λίντσαρε αστυνομικούς και κατέστρεψε περιπολικό
Μια παρατήρηση από αστυνομικούς στην Καλλονή στη Λέσβο για θόρυβο παραλίγο να καταλήξει σε μακελειό.


Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί κινδύνεψαν με λιντσάρισμα από περίπου 20 ρομά που είναι μόνιμοι κάτοικοι στην περιοχή και διασκέδαζαν στην αυλή τους.

Ο ένας αστυνομικός σύμφωνα με το stonisi.gr τραυματίστηκε ενώ έπεσαν και τρεις πυροβολισμοί στον αέρα από άλλον αστυνομικό για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Το βανδαλισμό δεν γλύτωσε το περιπολικό της αστυνομίας από τους έξαλλους ρομά.

Όλα ξεκίνησαν στις 12 τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη. Στο Αστυνομικό Τμήμα της Καλλονής υπήρξε διαμαρτυρία για το γλέντι που είχε στηθεί σε σπίτι στην περιοχή Καλυβάκια της κωμόπολης πολύ κοντά στην πλατεία.

Περιπολικό με δυο αστυνομικούς κινήθηκε προς το σημείο και δέχθηκε λεκτική επίθεση και έφυγαν. Στη συνέχεια όμως διαπίστωσα πως οι ρομά στράφηκαν προς γειτονικό σπίτι απ’ όπου θεώρησαν ότι προήλθε η καταγγελία απειλώντας την ιδιοκτήτρια ότι «θα την κάψουν».

Ακολούθησε δεύτερη επέμβαση της αστυνομίας η οποία όμως προκάλεσε την επίθεση εναντίον τους από τους ρομά. Μάλιστα χτυπήθηκε ο ένας αστυνομικός και άλλος πυροβόλησε στον αέρα 3 φορές για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Το γεγονός προκάλεσε πανικό, μάλιστα μια έγκυος γυναίκα που συμμετείχε στο γλέντι λιποθύμησε με τους επιτιθέμενους να θεωρούν ότι χτυπήθηκε από σφαίρα.
Οι Αστυνομικοί τράπηκαν σε φυγή ενώ οι ρομά, βανδάλισαν το περιπολικό αυτοκίνητο που είχε αφεθεί πίσω.

Στη συνέχεια στην Καλλονή βρέθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη η οποία και προχώρησε σε οκτώ συλλήψεις. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν επτά άνδρες εκ των οποίων ένας ανήλικος 17 ετών και μια γυναίκα). Την Πέμπτη 19 Αυγούστου οδηγούνται στο δικαστήριο με τη διαδικασία του αυτοφώρου προκειμένου να δικαστούν με βαρύτατες κατηγορίες που επισείουν πολυετή φυλάκιση. Οι οκτώ κατηγορούνται κατά περίπτωση για διακεκριμένη περίπτωση στάσης από κοινού, σωματική βλάβη, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς δημόσιου πράγματος (σ.σ του περιπολικού), εξυβρίσεις κλπ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη