Χειμερινή ώρα 2021 : Πότε αλλάζουμε (;) τα ρολόγια μας



Σε λιγότερο από ένα μήνα, δηλαδή στις 31 Οκτωβρίου 2021 θα γίνει κανονικά η αλλαγή της ώρας στην Ελλάδα και αυτό γιατί η πανδημία κορωνοϊού έφερε αλλαγές και έβαλε στον «πάγο» τον σχεδιασμό για την χειμερινή ώρα. Έτσι, καλούνται όλοι στις 31 Οκτωβρίου 2021, να γυρίσουν μία ώρα πίσω τους δείκτες του ρολογιού, από τις 04.00 στις 03.00 προκειμένου να γίνει το πέρασμα από τη θερινή στη χειμερινή ώρα.

Η απόφαση του Ευρωκοινοβούλιου για την αλλαγή ώρας
Το Ευρωκοινοβούλιο είχε ανακοινώσει πότε θα καταργηθεί και γιατί η αλλαγή ώρας, ωστόσο η πανδημία κορωνοϊού οδήγησε σε αναβολή. Αυτό επρόκειτο να γίνει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021, ωστόσο, λόγω των έκτακτων συνθηκών με την πανδημία, το θέμα δεν προχώρησε και οι χώρες δεν επέλεξαν την ώρα που επιθυμούσαν να κρατήσουν.

Όσον αφορά την Ελλάδα δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο ποια ώρα θα διατηρήσει, υπενθυμίζεται ωστόσο, ότι το Υπουργείο Μεταφορών σε ανακοίνωσή του τον περασμένο Μάρτιο ανέφερε το εξής:

«Σας υπενθυμίζουμε ότι την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021 λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη χειμερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή από 03:00 π.μ. σε 04:00 π.μ.».





Παρόλα αυτά, η ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, είναι επιφυλακτική σχετικά με τη δυνατότητα προσαρμογής στα νέα δεδομένα το 2021, κάτι που σημαίνει πως η οριστική κατάργηση αλλαγής θα καθυστερήσει παραπάνω.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη