9.000 ανεμβολίαστοι Δημοτικοί υπάλληλοι σε αναστολή εργασίας, κατόπιν εντολής του Δημάρχου της Νέας Υόρκης


Περίπου 9.000 δημοτικοί υπάλληλοι τέθηκαν σε άδεια άνευ αποδοχών επειδή αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με την εντολή εμβολίου για τον Covid-19 που τέθηκε σε ισχύ τη Δευτέρα, δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Περίπου 9 στους 10 εργαζόμενους της πόλης που καλύπτονται από την εντολή έχουν εμβολιαστεί και δεν υπήρξαν διακοπές στις υπηρεσίες της πόλης, ως αποτέλεσμα της έλλειψης προσωπικού, είπε ο ντε Μπλάζιο στους δημοσιογράφους στην καθημερινή του ενημέρωση. Η Νέα Υόρκη έχει περισσότερους από 300.000 δημοτικούς  υπαλλήλους. 

Οι πυροσβεστικές εγκαταστάσεις, πού στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάγονται στους δήμους, παρέμειναν ανοιχτές και οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή των απορριμμάτων, έκαναν επιπλέον παραλαβή την Κυριακή για να διασφαλίσουν ότι δεν θα συσσωρευτούν σκουπίδια, είπε ο δήμαρχος.

《Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους εμβολιάστηκαν», είπε ο de Blasio. «Σας ευχαριστώ που εμβολιαστήκατε. Σας ευχαριστώ που κάνατε το σωστό》

Η επιβολή της εντολής εμβολιασμού για τους δημοτικούς εργαζόμενους της Νέας Υόρκης ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 1η Νοεμβρίο.

Από την Κυριακή, 1 στους 4 από τους ένστολους πυροσβέστες της πόλης δεν είχαν λάβει ακόμη την πρώτη δόση του εμβολίου, όπως απαιτείται. 
Περίπου 1 στους 6 αστυνομικούς και 1 στους 6 εργαζόμενους στο χώρο υγιεινής ήταν ακόμη ανεμβολίαστος.

Περισσότεροι από 3.500 εργαζόμενοι της πόλης εμβολιάστηκαν το Σαββατοκύριακο. 
Περίπου 12.000 εργαζόμενοι έχουν υποβάλει αίτηση για θρησκευτικές ή ιατρικές εξαιρέσεις από την εντολή εμβολιασμού. Μπορούν να παραμείνουν στη δουλειά όσο οι δημοτικοί υπάλληλοι εξετάζουν αυτές τις αιτήσεις.
Ο Δήμαρχος είπε ότι η υψηλότερη προτεραιότητα είναι η δημόσια ασφάλειας της πόλης για να σταματήσει η εξάπλωση του Covid-19, ο οποίος συνεχίζει να σκοτώνει μεγάλο αριθμό κατοίκων της πόλης της Νέας Υόρκης, καθημερινά

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη