Αλβανοί Ρομά με πυροβολισμούς και ροπαλιές στην μέση του δρόμου, έλυναν τις εγκληματικές διαφορές τουςΣε μαφιόζικο χτύπημα μέρα - μεσημέρι παραπέμπει η επίθεση έξω από το ΚΕΠ της οδού Αγίων Αναργύρων στο Κορωπί, στις 11 το πρωί της Τρίτης.

Γύρω στις 10:50, ένας άνδρας συνοδευόμενος από μία γυναίκα εξήλθε του ΚΕΠ. Σχεδόν ταυτόχρονα, δύο αυτοκίνητα κινήθηκαν με μεγάλη ταχύτητα και σταμάτησαν μπροστά στο ζευγάρι. Από τα δύο οχήματα βγήκαν δύο άτομα, τα οποία χτύπησαν το θύμα με λοστούς. Τότε, ένας από τους δύο δράστες πυροβόλησε στο πόδι τον άνδρα, μπροστά τα μάτια της συνοδού του. Στη συνέχεια, οι δράστες με τα δύο τους αυτοκίνητα εξαφανίστηκαν.

Το θύμα είναι γνωστό στην Αστυνομία, αφού πρόκειται για σεσημασμένο άτομο που έχει απασχολήσει τις Αρχές κατά το παρελθόν. Κατά την Αστυνομία, οι δύο δράστες είναι Ρομά. Κάποιοι κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα μεταξύ συμμοριών, με τελικό στόχο τον έλεγχο τη διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή Κορωπί. Τουλάχιστον αυτό είναι το συμπέρασμα του δημάρχου Κρωπίας, Δημήτρη Κιούση.

Το γεγονός ότι οι δύο δράστες πυροβόλησαν το θύμα τους στο πόδι εκλαμβάνεται από τις αστυνομικές Αρχές ως προειδοποίηση.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ανέφερε: «Πρόκειται για επεισόδιο μεταξύ Αλβανών-Ρομά για τον έλεγχο των ναρκωτικών στην περιοχή».

Ο Δήμαρχος εξήγησε ότι, λόγω της πανδημίας, όλες οι υποθέσεις στα ΚΕΠ εξυπηρετούνται στον εξωτερικό χώρο. Το περιστατικό συνέβη την ώρα που οι υπάλληλοι εξυπηρετούσαν έναν Αλβανό-Ρομά. Ανταγωνιστές του, όπως ανέφερε, πέρασαν από το σημείο και πυροβόλησαν εναντίον του, προκαλώντας του διαμπερές τραύμα στο πόδι.

Ο κ. Κιούσης τόνισε ότι τα τελευταία 11 χρόνια έχει επανειλημμένα καταγγείλει ανάλογα περιστατικά στην αστυνομία και τους εκάστοτε υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, ωστόσο δεν έχει γίνει τίποτε μέχρι τώρα. «Όλο το Λεκανοπέδιο έρχεται να προμηθευτεί ναρκωτικά από τις συγκεκριμένες ομάδες», ανέφερε, προσθέτοντας ότι έχουν γίνει σχετικές καταγγελίες και έχουν προσκομιστεί στις αρμόδιες Αρχές τα απαραίτητα έγγραφα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη