Με απώλεια επιμέλειας των παιδιών τους, κινδυνεύουν αυτοί που δεν τα στέλνουν στο σχολείοΑντιμέτωποι σε σοβαρές κατηγορίες μπορεί να βρεθούν οι δύο γονείς από τις Σέρρες που εδώ και μήνες δεν στέλνουν τα τέσσερα παιδιά τους στο σχολείο, καθώς διαφωνούν με τα μέτρα προστασίας των self test και της μάσκας που είναι υποχρεωτικά εν μέσω της πανδημίας του κορωναϊού, ώστε οι μαθητές να μπορούν να παρακολουθούν δια ζώσης τα μαθήματα.

Μάλιστα, οι εισαγγελικές πηγές που παρακολουθούν την υπόθεση ανέφερε πως μπορεί ακόμα να διαταχθεί και αφαίρεση γονικής μέριμνας/επιμέλειας των ανήλικων παιδιών τους αν διαπιστωθεί σοβαρή παράβαση ή αδυναμία των γονιών (αρνητών του κορονοϊού) να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και επιπλέον διακριβωθεί ότι επίκειται κίνδυνος για τη σωματική ή ψυχική υγεία των παιδιών. Γι’ αυτόν τον λόγο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών έδωσε εντολή να διεξαχθεί κοινωνική έρευνα στην οικία της οικογένειας προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες, υπό τις οποίες ασκείται η μέριμνα/επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς.

Η έρευνα ανατέθηκε σε δημόσια κοινωνική υπηρεσία με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και τα συμπεράσματά της θα προσκομιστούν στην Εισαγγελία για να αποφανθεί για το τι μέλλει γενέσθαι. Η εισαγγελική Αρχή μπορεί να αποφασίσει κάθε πρόσφορο κατά την κρίση της μέτρο, σημειώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι ίδιες εισαγγελικές πηγές, και προσθέτουν ότι δεν αποκλείεται να ερευνηθούν και τυχόν ποινικές ευθύνες εις βάρος των γονιών.

Η υπόθεση είδε το προηγούμενο 24ωρο το φως της δημοσιότητας, προκαλώντας την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Σερρών. Όπως έγινε γνωστό, τα τέσσερα ανήλικα παιδιά, που φοιτούν σε διάφορες βαθμίδες εκπαίδευσης, δεν προσέρχονται στα μαθήματά τους από την αρχή του σχολικού έτους, καθώς οι γονείς τους διαφωνούν με τα μέτρα στα σχολεία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη