Συμμορία Ρομά, διέπραξε 18 διαρρήξεις με λεία 120.000 ευρώ


Ενέχονται σε πολυάριθμες περιπτώσεις κλοπών με τη λεία τους να ξεπερνά τις 120.000 ευρώ

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, εξακριβώθηκε μετά από αναλυτική έρευνα, η δράση συμμορίας που ενέχεται σε πολυάριθμες περιπτώσεις κλοπών από οικίες, σε Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρο και Κρήτη.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ημεδαπού άνδρα, 6 ημεδαπών γυναικών και ενός ανήλικου ημεδαπού και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και εγκληματική οργάνωση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, οι προαναφερόμενοι, τουλάχιστον από τον Μάιο του 2021, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και προέβαιναν σε κλοπές από διαμερίσματα, από όπου αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και κοσμήματα, με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος.

Ως προς την μεθοδολογία τους, δρούσαν με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση και εντόπιζαν πολυκατοικίες «στόχους», κινούμενοι με το πρόσχημα της επαιτείας ή της πώλησης μικροαντικειμένων. Στη συνέχεια, με την χρήση των κουδουνιών των διαμερισμάτων, αφού βεβαιώνονταν για την απουσία των ιδιοκτητών τους, παραβίαζαν τις εισόδους τους και διέπρατταν κλοπές.

Όπως εξακριβώθηκε, το χρονικό διάστημα από 29 Μαΐου έως 28 Αυγούστου 2021, διέπραξαν συνολικά 18 κλοπές και 5 απόπειρες κλοπής από διαμερίσματα σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Κρήτης και συγκεκριμένα:
  • Στην Κατερίνη, 9 κλοπές και 4 απόπειρες κλοπής από διαμερίσματα, αφαιρώντας συνολικό χρηματικό ποσό 3.580 ευρώ και κοσμήματα αξίας 34.740 ευρώ.
  • Σε περιοχές της Κρήτης, 6 κλοπές και 1 απόπειρα κλοπής από διαμερίσματα, αφαιρώντας συνολικό χρηματικό ποσό 6.450 ευρώ και κοσμήματα αξίας 56.500 ευρώ.
  • Σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, 2 κλοπές από διαμερίσματα, από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 12.000 ευρώ.
  • Σε περιοχή της Ηπείρου, 1 κλοπή από διαμέρισμα, από όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 10.000 ευρώ.

Συνολικά , κατά την εγκληματική τους δράση, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 20.030 ευρώ και κοσμήματα αξίας 103.240 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι κλοπές από 3 διαμερίσματα και η απόπειρα κλοπής στην Κρήτη, διαπράχθηκαν μαζί με ανήλικο ημεδαπό, ο οποίος είχε συλληφθεί αρχικά, μετά από έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και την εξιχνίαση επιπλέον κλοπών από οικίες. (σχετικό το από 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δελτίο Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης)

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους, σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη