Νέο σκάνδαλο : Για 7 βιασμούς κατηγορείται γνωστός Έλληνας ηθοποιός


Μετά τους προφυλακισμένους Πέτρο Φιλιππίδη, Δημήτρη Λιγνάδη και τον σεναριογράφο Αλέξανδρο Κακαβά, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί εισαγγελική έρευνα μετά τις καταγγελίες του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) για ερωτική παρενόχληση, μια τέταρτη υπόθεση βιασμού δύο νεαρών γυναικών, σε ηλικία 15 και 14 χρονών αντίστοιχα, απασχολεί την ελληνική δικαιοσύνη.

Ο λόγος για τον 40χρονο ηθοποιό, σκηνοθέτη, μουσικό και ιδιοκτήτη σχολής υποκριτικής Λ. Φ., που στην Ελλάδα έγινε ευρέως γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στην άκρως επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά "10η Εντολή", στην οποία τον έχουμε δει τόσο σε πρωταγωνιστικό ρόλο όσο και σε guest εμφανίσεις. Ο ίδιος, συμμετείχε συνολικά σε 5 επεισόδια του τρίτου κύκλου, το 2007.

Oι εξελίξεις για τον ηθοποιό που έχει ήδη κατηγορηθεί είναι καταιγιστικές.
Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος των θυμάτων γνωστοποιεί ότι ενώπιον του εισαγγελέα έχουν καταθέσει συνολικά επτά άνθρωποι. Μάλιστα, όπως δηλώνει ο Πέτρος Πανταζής, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το δικηγορικό του γραφείο, δύο από τα θύματα ήταν ανήλικα, την περίοδο τέλεσης των ειδεχθών ενεργειών.

Σε βάρος του 40χρονου άνδρα, ο οποίος διαμένει στις ΗΠΑ, όπου και δραστηριοποιείται επαγγελματικά, είχαν, μέχρι πριν από λίγες ημέρες, κατατεθεί τουλάχιστον τρεις μηνύσεις για βιασμούς, με τη μία εξ αυτών από καταξιωμένη ηθοποιό, με συμμετοχές σε ταινίες βραβευμένων σκηνοθετών, και την αδελφή της.
Μάλιστα, για την εν λόγω υπόθεση, η οποία αξιολογείται ως ιδιαιτέρως σοβαρή, έχει υποβληθεί από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο, αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις Βρυξέλλες και μία ακόμη ευρωπαϊκή χώρα, όπου διαμένουν μόνιμα οι δύο αδελφές που μηνύουν τον ηθοποιό.

Σκοπός είναι και οι δύο να βρεθούν ενώπιον των προξενικών αρχών για να καταθέσουν με όλες τις νόμιμες διαδικασίες σχετικά με τα όσα καταγγέλλουν στο δικόγραφο της μήνυσής τους.

Σύμφωνα με τον κ. Πανταζή, όλα τα θύματα, έχουν καταθέσει ενώπιον Πταισματοδίκου ήδη από τις αρχές Αυγούστου 2021, στα πλαίσια διαταχθείσης προκαταρκτικής εξέτασης. Ομοίως, έχουν καταθέσει και άλλοι πέντε μάρτυρες, τρεις εκ των οποίων είναι γυναίκες που υπέστησαν, από τον ίδιο μηνυόμενο, πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς τους.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διέταξε την κατ` απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της ανάκρισης και εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο, λόγω της εξαιρετικής φύσεως της υπόθεσης.

Το χρονικό
Σύμφωνα με τον φάκελο που διαβίβασε στον εισαγγελέα ο πρόεδρος του ΣΕΗ Πασχάλης Τσαρούχας, η πράξη που αποδίδεται στον ηθοποιό φέρεται να τελέστηκε το 2020, ενώ ο ίδιος ο καταγγελλόμενος καλλιτέχνης όταν κλήθηκε σε ανωμοτί κατάθεση, φέρεται να αρνήθηκε την πράξη, επικαλούμενος συναίνεση του θύματος.

Ο κ. Σπυρόπουλος αξιολογώντας το αποδεικτικό υλικό προχώρησε στην απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του ηθοποιού, ο οποίος πλέον θα κληθεί σε απολογία από τον ανακριτή που του ανατέθηκε η υπόθεση. Μετά την απολογία του κατηγορούμενου καλλιτέχνη, ανακριτής και εισαγγελέας θα κρίνουν την ποινική μεταχείριση που θα έχει ο ηθοποιός.

Η δίωξη στον εν λόγω ηθοποιό, είναι η τέταρτη που ασκείται από την Εισαγγελία για καταγγελίες σeξουαλικής βίας στον καλλιτεχνικό χώρο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη