Θρίλερ με τις δύο αγνοούμενες Ρωσίδες - Συνελήφθη άνδρας, ως ύποπτος φονιάς


Πεπεισμένοι για τη δολοφονία των δύο γυναικών από τη Ρωσία, που αγνοούνται από τις 17 Νοεμβρίου, είναι οι ανακριτές της Κυπριακής αστυνομίας. Οι έρευνες που διενεργήθηκαν σήμερα στο χωριό Κάτω Αμίαντος της Επαρχίας Λεμεσού δεν απέδωσαν καρπούς καθώς δεν βρέθηκαν ίχνη των δύο γυναικών.

Η ύπαρξη κηλίδας αίματος στο σπίτι που αποδεδειγμένα είχαν επισκεφθεί οι δύο γυναίκες και το αίμα σε εκσκαφέα έξω από το σπίτι, δεν αφήνουν πολλές ελπίδες ότι θα μπορούσαν να βρεθούν ζωντανές.

Για την υπόθεση έχει συλληφθεί 32χρονος Σύρος, μόνιμος κάτοικος Κύπρου, ο οποίος αρνείται την εμπλοκή του σε έγκλημα. Ισχυρίζεται ότι είχε πάει με τις δύο Ρωσίδες σε σπίτι στο χωριό Κάτω Αμίαντος και στην συνέχεια της μετέφερε στη Λάρνακα σε διαμέρισμα όπου διέμεναν.
Στην κατοχή του βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο της μίας γυναίκας και άλλα προσωπικά της αντικείμενα χωρίς οι εξηγήσεις που δόθηκαν από τον 32χρονο Σύρο να πείθουν.

Στο κινητό τηλέφωνο βρέθηκαν φωτογραφίες που επιβεβαιώνουν την παρουσία των γυναικών στο χωριό Κάτω Αμίαντος. Επίσης ο 32χρονος ύποπτος δεν δίνει σαφείς εξηγήσεις για τον καθαρισμό του τοίχου στο σπίτι που βρέθηκε η κηλίδα αίματος. Το αίμα ταυτοποιήθηκε με DNA με τη μία Ρωσίδα καθώς λήφθηκε και γενετικό υλικό από μία οδοντόβουρτσα στο σπίτι στο οποίο διέμενε στη Λάρνακα.
Το σπίτι στο οποίο φαίνεται να έγινε το έγκλημα είναι υπό ανακαίνιση και ο Σύρος είχε πρόσβαση, καθώς εργαζόταν εκεί ως οικοδόμος.

Ο 32χρονος Σύρος, ανακρινόμενος ενέπλεξε στην υπόθεση ακόμα έναν 23χρονο συμπατριώτη του, λέγοντας ότι αυτός ενδεχομένως να ξέρει πού βρίσκονται οι δύο γυναίκες. Εναντίον του 23χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.
Σήμερα η αστυνομία με drones, ανιχνευτικούς σκύλους και εκσκαφείς «όργωσε» την περιοχή γύρω από το σπίτι στο οποίο φαίνεται να διαπράχθηκε το έγκλημα χωρίς να βρεθεί κάποιο αξιοποιήσιμο ίχνος.

Αύριο θα συνεχιστούν οι έρευνες και σε άλλους χώρους, ενώ θα εντατικοποιηθεί και η ανάκριση του 32χρονου ο οποίο ήδη έχει πέσει σε πολλές αντιφάσεις.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη